30 Mayıs 2009 Cumartesi

Turkcell Super Lig 2008-2009 Sezonu


Şampiyonu Beşiktaş. Sezon başında Toraman ve Üzülmez'in kavgası ile çalkalanan, Sağlam'ı Kharkiv maçından sonra kaybeden, 14.Haftada Ankaraspor maçında "ne zaman Şampiyonluk diye bağırsak kursağımızda kalıyor" diye bağıran, 16.Haftada Galatasaray'dan 4 yedikten sonra, 1 maç kaybetti sadece ligde. Kritik maçları 1-0'larla çok güzel çıkarttılar. Hakettiler bunu 2.yarı performansları ile. Bunda Ernst ve Yusuf transferlerinin performansı çok etkiliydi. Biri savunmayı toparladı, diğeri hücumu.

2.si Sivasspor. Hocasının her türlü antipatikliğine rağmen, yine aynı hocanın başarısı sayesinde 2.senesinde istikrarı ile Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayacak. Hep Galatasaray bir taş koyuyor onlara.

3.sü Trabzonspor. Bir takıma örnekle gösterilecek derecede başarı ve başarısızlık öyküsü. Yepyeni bir kadroyu, müthiş bir uyumla kurarak buralara kadar geldiler. Irmaktan geçerken atı bıraktılar. Diğerlerine yükü dağıttılar. Yük son adımda ırmağa düştü. Uefa Avrupa Ligi'ne kaldılar.

4.sü Fenerbahçe. Takıma göre sistem değil de, sisteme göre takım çabası mahfetti onları. Güiza, Alex, Semih, Deivid derken 4.lükte kaldılar. Derbi kaybetmediler. Kupa finali kaybettiler.

5.si Galatasaray. Skibbe zamanında ligin en çok pozisyona giren, gol atan takımıydılar. Uefa Kupası, Türkiye Kupası, Lig derken, hoca değişimi, sistem değişimi, disiplinsizlik, sakatlıklar 5.liğe kadar götürdü takımı.

Kocaelispor. Bir kulüp nasıl yönetilemez'in örneği oldular. 2.yarı performansları ile düşmeseler dedirttiler ama yetmedi.

Milan Baros. Turkcell Super Lig 2008-2009 sezonu gol kralı.

Cassio Lincoln. Turkcell Süper Lig asist kralı.

Taner Gülleri. Tek başına kurtaramadı takımını.

Sinan Engin
. Var mı kasasına talip olan?

0 yorum: