27 Eylül 2010 Pazartesi

Beşiktaş A2 İzlenimleri | #10 Onur Bayramoğlu

Beşiktaş A2'de skor anlamında işler iyi gitmiyor bu sezon. Güzel bir başlangıç yakalamak mümkün olmadı. Gençler bugün Ümraniye Nevzat Demir'de oynanan maçta Denizlispor ile 1-1 berabere kaldı. Bu gidişatta geçtiğimiz sezonlardan yaşanan kayıpların etkisi büyük.

İlk 11 oyuncularından Sezer Özmen ve Erkan Kaş kiralık gönderildi. Orhan Gülle Gaziantep ile sözleşme imzaladı. Necip tamamen A takım oyuncusu oldu. Yarım yamalak oynasa da Batuhan vardı o da Es-Es'e satıldı. Ömer Karancı Adanaspor'da. Geçen seneden bayağı farklı bir kadro var yani.

Ayrıca bugün Samet Bülbül, Cumali Bişi ve Umut Kaya sakatlık durumundan oynamıyordu sanırsam. Furkan Şeker ve Caner Turp Millî Takım kampında diye duyduk. Takım bayağı eksikti yani. Kadro ve diziliş aşağıdaki gibi:



Şöyle kısa kısa maddelerle değerlendirme yapalım.

- Rasim'in göze batan yanı yok diyebiliriz. Ne artı bir şeyini ne de eksi bir şeyini yakalayamadık.

- Tandemde Atınç-Oğuz ikilisi vardı. Oğuz Ceylan'ı sağ bek'den tanıyoruz. Hatta Schuster takımda sağ bek kalmayınca Oğuz'u kadroya dahil etmişti. Bugün stoper oynadı. Asıl yeri olmamasını göze alarak kötü diyemeyiz, ancak tam bir stoper performansı olur mu? Yenilen golde de arkasına adam kaçırmıştı. Gerçi pozisyon bayağı bir ofsayt gibiydi de neyse. Atınç Nukan havadan affetmiyor. Tüm topları kaptı kendisi. Yaşının gerektirdiği fiziki gelişimle beraber bu çocuk "olur" diyebiliriz; pozisyon bilgisi ve ayakta kalma konusunda gelişimi göstermesi kaydıyla.

- Sol bekde Semih diye bir oyuncu vardı. İlk kez izledik. Öğrendiğimiz kadarıyla o da ilk kez bu A2 takımla maça çıkmış. Kısa boylu ve mücadeleci bir oyuncu. Hücumsal anlamda ters kanadındaki bek Cebrail gibi bir şey göstermedi. Ancak defansif olarak kesici hamleleri iyidi.

- Ortasahada Emir geçen seneden beri pek şey eksiltmemiş, ancak üstüne koymuş da diyemeyiz. Hâlâ aynı yani.



- Onur Bayramoğlu,(üstteki fotodaki arkadaş) an itibariyle A takıma en hazır oyunculardan biri. Schuster de bunun farkında ki 18'e alıyor onu. Hatta geçtiğimiz maç son anlarda oyuna da girdi. Türkiye Kupası'nın da başlamasıyla rotasyonda yer edinir diye düşünüyorum. Driplingleri, pasları ve hatta defansif müdaheleleri yerinde.

- Volkan Ekici sanıyorsam bu sene yurtdışından gelmiş. Takımda bir beklenti var kendisinden sanki. Ancak bu maç 45 dakika sahada kaldı değerlendirme yapmak doğru olmaz.

- Ali Kuçik - Kemal Akbaba - Hasan Türk üçlüsü vardı ileride. Çizgidekiler kanat kullanma konusunda sıkıntılı. Maç boyunca etkili de olamadılar. Orta saha topa sahipken doğru koşuları da yapamadılar diyebiliriz. Ali, A2'yi kafada bitirmiş oradan mezun olmuş sanki. Kemal duran top konusunda gelişmeye açık oyuncu.

Bu arada maçlar zemin sorunu halledikdikten sonra Şeref Bey'de oynanacakmış. Aslında sene başında plan öyleydi ancak sorunlar malum. Maçı izleyenler arasında Nihat, Necip, İsmail Köybaşı, Erhan Güven vardı gördüğüm kadarıyla. Necip sürekli izliyormuş, diğerleri rasgeldikçe işte. Ama yine de iyidir. Onlar da Atınç'dan ve Onur'dan bahsediyorlardı maçı izlerken. Yolu açık görünenler onlardı bu maç için. Schuster de normalde takip ediyormuş maçları ama bu hafta yoktu galiba.

Bu arada hakem her yerde hakem. Dünyanın en komik penaltısına şahit oldum bugün. Bir pozisyon oldu, Beşiktaşlılar penaltı bekledi. Orta hakem önce yakındaki yardımcıya, sonra uzaktaki yardımcıya baktı. Baktı ki kimse vermiyor kendisi verdi penaltıyı. Beraberlik golü de oradan geldi. Denizli'nin golündeki ofsayt kokusundan doğan bir eyyamdı belki de. Bir de Ali Kuçik'in kafasını patlatıyorlardı bi' pozisyonda, 10 dakikada kendine geldi çocuk. Orada da aklı kalmıştı ki foul bile vermemişti. Bayağı film çekti yani.

2 yorum:

Pamukk dedi ki...

nerden bu bilgiler maça mı gittin
e tvde yoktu heralde?
bir kanalımız bile yok şunları izleyelim

Bay Kerahet dedi ki...

evet nihayet tesislerde oynanan bi maça gitme şansım oldu dün. zemin falan halledildikten sonra stada alınacak deniyor maçlar.