15 Ağustos 2010 Pazar

Bucaspor 0-1 Beşiktaş | STSL 1. Hafta


Sondan geriye saralım:

Maçın son 7-8 sakikası oynanıyor. Oyuncuların alayı ayakta durmakta zorluk çekiyor. Zaten kimse tam kondisyon yüklememiş henüz, üstüne bir de sıcak ekleniyor. İzmir'de sıcaklık 32 derece. Orta sahalar boş kalmış. Beşiktaş'ın en genç oyuncusu Necip Uysal bile adım atarken zorluk çekmeye başlıyor. Uygun pozisyonlar değerlendirilemiyor. Necip demişken, onun yediği tekmeleri görünce zaten üzülüyoruz. Bir de aklıma Emre Çolak geliyor mesela. Bir takım kasaplar var. Malesef bunları futbolun içinde kabullenmek gerekiyor. O kasaplardan büyük takımlarda da var.

İkinci yarının hemen başı. Guti alıyor, Bobo koşuyor. Guti gerekeni, bekleneni, yakışanı yapıyor: nokta pas. Bobo rakibini sırtlıyor, dar yerden topu sokuyor kaleye. Sahadaki Beşiktaşlıların bir kısmı Guti'ye, bir kısmı Bobo'ya koşuyor. Sonra buluşuyorlar. Her şey güzel. Ama sonuçta oyunun geneline yayılamıyor olay. Quaresma istiyor, ama olmuyor. İstersen zemin kötü diye bahane bul, istersen rakip 7 kişiyle adama "atlıyor" de. İkisi de kabul. Olur böyle şeyler. "Uyum" bi' günde çıkmaz piyasaya. Guti fizik olarak hazır değil, ancak misyonunu tamamlıyor bir pozisyonda. Zamana bırakmak en iyisi. Nihat kayıplarda biraz, duran toplarda çıkıyor sahneye. Necip-Ernst güzel bi' ikili.Sağ bek aksıyor takımda. Göze batan en önemli şeylerden biri.

N'olursa olsun takım heyecan veriyor, zaman zaman keyif veriyor.

Schuster'in kafasındaki şeyler yavaş yavaş oturuyor takıma. -pas, pas, pas- Geriden topla çıkış. Hakan Arıkan bile kısa oynuyor. Hakan demişken, maşallah diyelim bir de. Bir Türk kalecisine göre yan topları bile iyi uzaklaştırdı. Üstüne koymaya devam. (Neyse biz de devam edelim) Stoperler bazen uzun oynuyor ama beceremiyorlar. Guti iyi koşturuyor ileridekileri bazen.  

İlacımız malum; zaman.

Skor 0-0 olsaydı yine aynı şeyleri yazardım ancak taraftarın büyük kısmı kesip asmaya başlayacaktı. O yüzden bu galibiyet iyi geldi.  Schuster ve öğrencilerine o konuda da güveniyorum. Skor kandırmaz. Yapılması gerekenler ortada. Belki de 9893842 kere dedik. Gerçek hayat FM gibi değil, "okları ileri taşıyarak" hücum etmeye başlayamazsınız. O yüzden taraftar da sabretmeli.


Mevsim normalleri Beşiktaş'ı bekliyor. Ligin açılışı ve 3 puan hayırlı olsun.

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

Ben böyle bi sıcak görmedim arkadaş ya. Gecenin körü olmuş hala sıcak hala sıcak. Dilimiz damağımıza falan yapışmadı yok oldu gitti susuzluktan. Golü bile farkedemdi çoğu insan. Ama taraftar baya iyiydi bu sefer, özellikle geçen fb-bjk maçından sonra. Ah bir de sahaya yakın olsa tribünler. :D
Pası Guti vermiş, Necip çok iyi oynamış da, gözükmüyor işte bizim olduğumuz yerden. Söz, diğer maça dürbünle gidicem.