21 Ağustos 2010 Cumartesi

20 Beceriksiz, 1 Kaleci, 1 Kaleci Libero = 0-2


Bu hafta başı, yani Pazartesi günü Busker ile buluşmuştuk Play-Station oynamak için. Daha doğrusu oyun eşliğinde lig muhabbeti için. Her takıma 2-3 cümle ettik.

Dedik ki Galatasaray hakkında; "Eğer şampiyonluk yarışı 28-29.haftalarda 3 veya daha fazla takım arasındaysa ve şampiyonluk sınırı maksimum 71 olacak ise Galatasaray'ın o zaman şansı vardır. Yoksa Telekom Arena'ya Türkiye Kupası için gidelim"

Beşiktaş hakkında da şunu dedik; "Beşiktaş ligin favorisi olabilir. Önemli maçları rahat da kazanabilirler ama bir takım Beşiktaş'ı perişan eder, 4'ten aşağı atmaz, ondan sonra favori olur"

Beşiktaş karşısında 10 tane sıfır teknik adamla maça başladı İBB. Belediye'nin yıllardır Beşiktaş'a çelme taktığı maçların bir tane ortak özelliği var. Orta saha mücadelesinde altta kalmaması. Bugün Beşiktaş ne yaptı? Takımı Ernst'e bıraktı. Yetmedi arkayı Ferrari ve Ersan Adem Gülüm'e bıraktı. Hem de sağ beki Erhan Güven olan bir hat oldu bu hat. Üstüne ofsayt taktiği için 40m'ye çıkan bir hat. Hücumda da rakibi 30m'ye gömmüşken 5-6 kişilik bir kalabalık yaratan bir ekip oldu Beşiktaş.

Emin olun izlemeyenler, Beşiktaş defansı Belediye oyuncusu karşılamaktan değil, ofsayt taktiği için hiza ayarlamaktan yoruldu bugün. Rotasyon için, önde ve arkada bu orta sahaya yardım etmesi gerekirken birbiriyle alakasız ve Ernst'e kalmış bir hat izledi neticede Beşiktaş'lılar.

Belediye oyuncuları biraz kafayı çalıştırmayı, biraz ters topu, arkadaki oyuncuyu düşünüp pas atmaya karar verseydi, ki zaman zaman verdiler ama sonraki pası veremediler, Beşiktaş bugün değil 2-0, 70'den sonra 4'e 5'e giden bir maç izleyecekti 30m'de kalecilik yapan Cenk ile beraber.

Uzun lafın kısası şu; Beşiktaş, sezonunun en hayırlı mağlubiyetini almıştır. Orta saha rotasyonu, savunma hattı zihniyeti, hücum varyasyonları bakımından yapılmaması ve yapılması gerekenleri, oynatılması ve oynatılmaması gerekenleri görmek adına bir derstir. 2.haftadır. Olur. Toparlanır.

3 yorum:

SirEvo dedi ki...

"Uzun lafın kısası şu; Beşiktaş, sezonunun en hayırlı mağlubiyetini almıştır. Orta saha rotasyonu, savunma hattı zihniyeti, hücum varyasyonları bakımından yapılmaması ve yapılması gerekenleri, oynatılması ve oynatılmaması gerekenleri görmek adına bir derstir. 2.haftadır. Olur. Toparlanır."

Aynen katılıyorum ama bu taktikle devam edilirse ne yapıcaz ben de onu merak ediyorum...

pecuchet dedi ki...

bence biraz da kondüsyonsuzluk varmiş beşiktaşta. onu fark ettim; bi de iskender' in golü türkiye de çok ender görülen bir gol bunu da unutmamak gerek. engin baytar' in lugano' yu çalimlayip attiği gol kadar ender...


hii bi de unutmamamiz gereken bi nokta var, 70lere gitmez şampiyonluk yarişi; bence 60larda kota.trabzon zor kaybedecek bu belli ama üst siralari zorlayan takimlar arasinda en çok berabere kalacak takim olrak da kalabilir.

bursa da bi garip, batistayla matistayla oynayacaklar nerdeyse.

Hakan Özkan dedi ki...

İBB yıllardır alışılan topunu oynadı ve yine "Arjantinli" İbrahim Akın ve "pırpır" İskender ile sonuca gitti.Schuster ligi bu derece küçümseyince Abdullah Avcı kulağını hafifçe çekip bıraktı. Bu kadar eken bir ders hayırlı olacaktır. Beşiktaş hala ligin en renkli ve en izlenesi takımı.

http://hagininkosani.blogspot.com/2010/08/tamam-tamam-bi-daha-yapmicam.html