23 Haziran 2010 Çarşamba

Servet'in Topu Oyuna Sokması


Servet, bu takımda yer alan yerliler arasında en farklısı, en doğru dürüst olanlarındandır. Hatta bu sıfatların en fazlası da O'dur. Konuşmalarında kıvırmaz. Para içinse "para için" der, sevmiyorsa "sevmiyorum" der, iyi değilse takım, "iyi değildik" der, der yani. Kıvırmaz. "Nasıl uygun görülmüşse, öyle düşünülmüş" gibi şeyleri söylemez. Anlaşamadık felan demez. Parayı az verdiler ondan gitmedim der. Servet bu yüzden Servet'tir. En "Baba"dır. Ama bazen bu dili kendisinin yanlış yorumlarına yol açıyor.

Topu oyuna Terry, Pepe vs. vs. iyi sokamıyor demekte. Aslında Servet eleştirilerinin nedeni bir tek bu topu oyuna iyi sokmamaktan geliyor. Servet, topu ayak üstü kesme ile 60m şişirmeyi topu oyuna sokmak olarak görüyor. Servet'in sorunu burada. Bu topu oyuna sokmak değildir. Hoş, Servet bu pasları da taca atıyor. Kendi adamına gelen top ise zaten yumuşatılmayacak kadar sert. Topu, kesip önüne vermesinin kendisini mükemmelleştireceğini kendisi de biliyor. Kendisi de söylüyor bunu. Ama hep fazlasının peşinde. Daha fazla katkı yapmak mı dersiniz, kendisinin eksiği olmadığını mı göstermek mi dersiniz bilemem. Ama yaptığının yanlış olduğunu kabul etmiyor. Lucas'ın topu oyuna sokmasını da izlemiyor muhtemelen. Gerektiğinde 10m yanındakine topu atarak da oyunu başlatabildiğini, gerektiğinde 60m top atarak direkt asist yaptığını görmüyor olamaz.

Yapmak istediğini de şöyle açıklamış Servet özetle; "Puyol ne yapıyor Barcelona’da? Barcelona’da ben de oynasam ben de topu oyuna kral gibi sokuyor gözükürdüm. Ben orada olsam Maradona olurdum. Önünüzde Xavi ve Iniesta oynuyor. Atıyorsunuz üç kişinin arasından topu alıp dönüyorlar. Topu ortaya vermemeye çalışıyoruz, daha çok garanti oynamaya çalışıyoruz. Yoksa ben de araya derin paslar atmasını biliyorum."

Servet meselesi uzun iş. Kes topu, Lucas'a ver. En basit ve rahat iş bu aslında. Kendisinin örnek verdiği Pepe'nin Türkiye maçında 2'ye 1'lerle attığı gol de topu oyuna sokma ve kullanma konusunda örnektir.

1 yorum:

mirmak dedi ki...

Ya serveti pek beğenmem ama gerçekten xavi - iniesta ile oynasa nasıl olurdu cidden merak ettim.
xavi'ye pas atabilir miydi?

İnsan bu açıklamadan sonra servetin kazmalığını bir kenara bırakıp, orta sahanın külliyen kazmalardan oluştuğunu düşünüyor bir an.

ne diyelim sana servet?FM diliyle limited defense mi desek sana...