25 Haziran 2010 Cuma

Bize Her Maç Galatasaray - Strum Graz


Bir Dünya Kupası ve biten futbol devlerinin hikayesi. 98 - 2000 - 2004 - 2006 yıllarında yapılan Avrupa ve Dünya Kupası organizasyonlarının şampiyonu olan Fransa - İtalya ve Yunanistan evlerine döndüler. Beklenmekteydi ama o meşhur; "İtalya, turnuva takımıdır", "Fransa, ne yapacağı belli olmaz" klişeleri yüzünden pek göz ardı edilmedi bu fikriyat. Evlerine galibiyet alamadan, sonuncu sırada döndüler.

İtalya, güçsüz savunma ve orta saha hattından, Fransa da, yeterince savunuyoruz ama ileri de gidemiyoruz, yani elimiz kolumuzu kullanmadan, Platini bir yerlere baskı yapmadan, Zidane'ımız olmadan bir cacık değiliz biz sendromu yüzünden döndüler. Yunanlılar zaten bir futbol bug'u idi. Geçtiler gittiler.

Yeni Zelanda diye bir takım yenilmeden elendi. Slovakya, İtalya'ya 3 tane attı. Toplamda attıkları 4 golün 3'ü Robert Vittek'ten geldi. 2 Milyon Euro'ya Ankaragücü'ne giden adam yani. Alan memnun da Lille değildir. Japonlar da Nankatsu futboluna geçtiler. Tachibana kardeşler, Tusubasa, Hyugi, Wakabayashi felan işte. Frikikten yıktılar Danimarka'yı. Böyle takımları döveceksin aslında. Sırbistan da böyle. Bir lezzet, bir tat, bir baharat eksik. Bir şey olmuyor. Eksik kalıyorlar. Kendileri olmuyorlar o sahada.

Portekiz ise Ahmet Akcan'ın Portekiz versiyonu ile Brezilya'ya karşı 10 + Ronaldo oynadı. Ronaldo'nun 9 kişiyi geçerek bir şeyler yapmasını ummak gibi üstün taktik deha ile kenarda da debelenmesi felan komikti Carlos'un. Brezilya'nın başında görev yapan Carlos ise 3 hücum gücünden yoksun, yedeklerle iş yaptı. 2 direkten dönen topu var. Lider olup Şili ile eşleştiler. İspanya ise Busquets'i oynattığı her maç elensinler istiyorum. O kadar. Şili de öleceksek oynayarak ölelim dedi ve jöleli hakem kurbanı olmaktan Honduras sayesinde kurtuldu.

Tabloda görünen şu; Gana - Uruguay - Amerika ve Güney Kore 4'lüsünden birisi yarı finalist olacak.

İngiltere - Almanya ve İspanya - Portekiz 4'lüsünden 2'si çeyrek final bile göremeyecek.

Galatasaray - Strum Graz maçındaki top çevirmelerin yaşanması ise ayrı bir konu. Larissa Riquelme de...

0 yorum: