5 Mayıs 2010 Çarşamba

Yıktın Perdeyi Eyledin Viran Totti



Francesco Totti isminin herkeste yarattığı görüntü farklıdır. Kimisinde Lazio'ya karşı attığı gol, kimisinde Inter'e attığı harika aşırtma, kimisinde gol sevinci... Hatta Lazio maçı sonrası yaptığı hareket bile gelebilir akıllara. Onu bayrak, önder, kaptan gibi bir sürü sembol ile hatta bizim blogdaki gibi Batigol ile beraber hatırlamak isteyenler videoyu izlemesin derim ben.

Dakika 88. Inter 1-0 önde. Roma'ya neredeyse pozisyon vermemiş. Oyunun hakimi. Maçta da Materazzi olması nedeniyle klasik İtalyan derbisi gerginliği. Balotelli'ye de gelen geçen vuruyor. Böyle bir anda Totti topa vurur gibi Balotelli'nin bacağına tekmeyi geçiriyor. Haliyle atılıyor oyundan da... Mourinho'da Sneijder'in yerine aldığı Balotelli'nin bu durumuna daha fazla dayanamıyor. Oyundan alıyor. Yerine giren Muntari'ye de Taddei geçiriyor bu kez. Bu hareketleri 1940 İtalya'sında yapsanız kimse yadırgamaz belki. 50-60 sene sonra da Spielberg filmlerine konu olursun. Ama bu yapılan futbol dahilinde değildir. Yapan Totti'ydi. O sahada Roma forması giyen başka bir insan evladı olsa şaşırmazdım da Totti'ydi O.

Gerginliği, oyunu, mücadelesi ile güzel bir maçtı Inter - Roma. Tabii bir tarafta Mou, diğer tarafta da Ranieri olması sonucu belli etmişti. Biz de Bill Shankly'nin sözünü The Special One'ımız için çevirelim...

"Mourinho isen birincisindir, ikinciysen hiçbirşey"

1 yorum:

stalker dedi ki...

materatzi hödüğünün yemediği yumruk ve tekmelerde iki seksen uzanıp oskara hem efekt hem de oyunculuk dalında aday olması varken tottinin göstere göstere attığı tekmenin lafını etmek... cambiassosu, samueli, mottası, etoosu vs ile bjk maçına çıkmış fbli çirkefliği havası vardı interde. hele bireysel eforla gelen golün üzerine yatan interin oyununun nesi speşıl onu da ben anlamadım, anlayan beri gelsin.