7 Mayıs 2010 Cuma

Ülkenin Başkenti Ama Futbolun Asla


Avrupa veya Dünya üzerinde futbol oynanan, daha doğrusu futbol ligi olan her ülkede tarih boyunca başkent takımı en az 1 kere şampiyon olmuştur. Futbolun beşiği olduğu iddia edilen ülkemizde de bu durum tek istisna olarak kayıtlardadır herhalde. Gel gelelim sportif başarısızlığın yanısıra spor dünyasının hala bulanık olmasının altında da İstanbul takımları kadar, Ankara takımları da yatmakta. Bakın 3 büyükler kadar payları vardır bu takımların hiç bir zaman temiz olmadığına inandığımız ligin... Bugün patlak veren olay daha da büyürse ve Ankaragücü genç takım ile çıkarsa tarihe bir not olarak düşecektir... Bundan önce ne vardı derseniz aklıma gelenleri yazayım.

1- Ankaragücü - Kenan Evren; Dönemin sadece yazılı kaynaklardan bildiğimiz kısmı şu. Ankaragücü küme düşer. Ama Türkiye kupasını kazanır. O zaman darbe ile yönetimi ele alan Kenan Evren, Başkent'in takımı düşmemeli der ve takımı geri 1.ligde bırakır. Bir daha da küme düşmez.

2- Zalad - 8-0; Hikayeyi az çok biliyorsunuz. Galatasaray ile Beşiktaş son haftaya kafa kafaya girerler. Galatasaray kazanırsa şampiyondur. Beşiktaş'da Gençlerbirliği ile oynamaktadır. 1-0 bile yetmektedir. Ama Galatasaray, Ankaragücü'nü 8-0 yener. Zalad, devre olmadan ülkeden kaçar. 35 dakikada 5 tane yiyip alınır oyundan. Aynı hafta da İlhan Cavcav'da 3 oyuncusunu kadro dışı bırakır. Zalad, Beşiktaş'ın 100.yıl formasında ismi geçmeyen tek Beşiktaş'lı olarak kalır.



3- Gençlerbirliği Oftaş - Gençlerbirliği; Başkanı aynı, adları aynı 2 takımın aynı sezonda ligde mücadele etmesinin mimarı oldu bu kez Cavcav. Takım küme düşürülmedi. Aksine Gençlerbirliği Oftaş, İnönü'de Beşiktaş'ı yenerek Beşiktaş'ın şampiyonluk umutlarını sıfırladı. Bu olay daha sonra Oftaş'ın adının Hacettepe olmasıyla kapandı sanıldı. Kimse konuşmadı.

4- Galatasaray - Ankaragücü 1-2; İçeriden Okan - Emre, dışarıdan başka olayların geliştiği bir maç daha. Cafer Aydın'ın hocamız bize teşvik dağıttı açıklamaları, Ersun Yanal'ın daha sonra benim haberim yok ama oyuncularla teşvik primi şeklinde bir şeyler oldu açıklamaları vs. vs.

5- Gençlerbirliği - Antalyaspor; Antalyaspor'un kümede kalma ya da gitme maçı. O haftaya kadar yatan Gençlerbirliği ve o hafta canla başla oynayan Gençlerbirliği. Ardından Yılmaz Vural'ın Cavcav için söyledikleri...

6- Akçaabat Sebatspor - Ankaragücü; Ankaragücü önde kapatıyor ilk yarıyı. Hani şu Bursa'nın küme düştüğü sene. Sebat kazanamazsa küme düşecek. Devre oluyor. Ankaragücü takımının oyuncularının soyunma odası basılıyor. Tekme tokat dövülüyor. Silahla tehdit ediliyorlar. Maç 3-2 Sebat lehine bitiyor. Bursa küme düşüyor. Sebat kalıyor.

7- Ankaragücü - Ankaraspor; Olaylar zaten taze. Pek birşey yazmaya gerek yok.

Ha deyince 7 tane. İddia, gerçek, yalan, dolan. Bugün yaşanan olay ise belki kimsenin değil, iç meselelerden doğan bir olay belki. Ama çıkıp çatır çatır oynanan bir sezon olsa keşke.

0 yorum: