28 Şubat 2010 Pazar

%72 - %28 = 2 - 1



Barcelona - Malaga maçının özeti bu. %72 ile top oynuyorsunuz 90 dakikada, rakibiniz ilk yarı bir kez frikikten kalenizi yokluyor sadece, bilindik Barcelona oyunu var sahada, lakin bilinmedik bir skor getiriyor önümüze. Barcelona, geçtiğimiz sene gördüğümüz, izlediğimiz, hayran kaldığımız Barcelona değil ve asla da olamayacak gelecek sezona kadar. Eğer transfer yapılmazsa, hiç olamayacak.

Barcelona sisteminin ileri 3'lüsünün sol önü ve santraforu çok aksak oynuyor. Hele Ibrahimovic o kadar sırıtıyor ki sistemde inanılmaz. Hız kesici, dalgakıran gibi ataklarda. Henry zaten yok. Pedro ise Messi olma yolunda değil de Nani olma yolunda gibi. Umarız Nani'nin o Arsenal maçının performansı gibi bir geleceği olur da Pedro'nun onu da doyasıya izleriz. Yoksa Messi gibi oyunda her daim olmak yerine, istediği anda oluyor.

Barça'nın 81'de yediği golün deyim yerindeyse ahmaklığı, 3 dakika sonra attıkları efsanevi ama Barça standartlarında normal olan golle unutuldu tabi. Xavi Hernandez'in attığı topun videosunu izleteceksin insanlara. Saha görüşü, zeka, rakibi diklemesine delme vb. bir çok şeyi öğrenebilir insan bundan. Yalnız atılan golün gösterdiği bir şey daha var. Benim tezimi destekleyen. Golün altında imzası olan 3'lü Xavi, Alves ve Messi. Ortalarda Zlatan yok. Zlatan bu sistemde sırıtıyor. Yavaşlatıyor. Hele sol önsüz oynuyor Barça bazı zamanlarda. Neyse ki Messi var. Xavi var. Iniesta var. Bir de hakkını verelim iyi bir savunma yapan Malaga var. Savunmasını ceza sahasının 5 m ilerisinde kuran bir Malaga.

3 yorum:

SirEvo dedi ki...

Zlatan gereksiz bence de bu takıma. Olmasa da bir şey değişmez.

Xavi bugün öyle bir pas attı ki, oy oy oy... Kelimeler yetmez böyle bir pasta, benzeri yok diye gider :D

felix mourinho dedi ki...

ya ona zlatan gereksiz demeyelim de uymuyor diyelim. zlatan her yere gerekli neticesinde ama uymuyor sisteme. biraz hızlı olsa mükemmel olur işte.

SirEvo dedi ki...

Uymuyor, gereksiz işte. :))