14 Aralık 2009 Pazartesi

"Mustafa" Senin Babanın Oğlu mu Erman Bey?




Erman Toroğlu Mustafa Denizli'den yaşça büyük olabilir, Mustafa Denizli'yi sabahtan akşama kadar eleştirebilir isterse de; ancak ona kim Mustafa Hoca'dan bahsederken "Mustafa" diye bağırıp çağırma izni vermiştir merak ediyorum.

Yabancı hocalar hakkında konuşurken zaten soyadlarıyla bahsedildiği için başına sonuna "Hoca, Sayın" gibi sıfatlar koymayabilir. Ancak benim bildiğim bizim ülkemizde bir insana, hele ki resmi bir ortamda ismiyle seslenemezsiniz. Kebap salonlarında bile garsonlar aralarında konuşurken ortamda müşteri varsa "Bey" diye hitap eder.

Erman Toroğlu isimli varlık, nasıl bir anlayışla ülkenin saygın bir teknik direktörü hakkında konuşurken böyle sınırları zorlar anlayabilmiş değilim.

Tamam genç hocaları kardeş gibi görüp isimleriyle seslenip samimiyet yaratabilirsiniz de 60 yaşında adama böyle yapılmaz. Lig TV'de iyi bir halt etmiş gibi manşetlere taşıyor Erman Bey'i(!).

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ayni yastalar ve buyuk ihtimalle birbirlerini taniyorlar, o yuzden Mustafa Denizli veya Besiktas kulubu bir rahatsizlik duymadigi surece sizin de killanmaniz tuhaf geldi.

Erdem Karakuş dedi ki...

Aynı dönemin futbolcuları ikisi de, çok uzun zamandır da tanıyorlar birbirlerini. 30 senesi vardır nerden baksan. Mustafa demesi bundan kaynaklı.

Bay Kerahet dedi ki...

Ancak benim bildiğim bizim ülkemizde bir insana, hele ki resmi bir ortamda ismiyle seslenemezsiniz. Kebap salonlarında bile garsonlar aralarında konuşurken ortamda müşteri varsa "Bey" diye hitap eder.


bu kısmı bir daha okursanız anlarsınız ne demek istediğimi.