16 Aralık 2009 Çarşamba

Köpeğin İnsanı Isırması


Haber değeri taşımaz normalde. Tersi gündemdir. Lakin, Türkiye'de iseniz, hele boynunuzda fularınız varsa, ağzınızda "inanamadım ya" sözcüğü dönüyorsa, birilerini kovup, istifa ettirip, görevden aldırma şeklinde dönen bir spor hayatınız, yazarlığınız varsa, gündeme geliyorsunuz. Gündeme gelmeyi bırakın, tam sayfa yazıp, manşet oluyorsunuz. İsim vermedim. Anlayan anladı. Yazının ilk iki cümlesini de yazıp, başka alıntı yapmayacağım. Allah aşkına futbol bilgisi olarak bir şeyler istiyoruz. Yeni şeyler. Birilerini kovarak, göndererek, şutlayarak, görevden aldırarak değil de kazanmaya çalışarak spor yapmaya, yazmaya çalışsak keşke. Yazı da eski değil. Bugünün yani 16.12.2009'un yazısı.

Rijkaard futbolu bilmiyor, antrenörlüğü bilmiyor, insan psikolojisinden anlamıyor. Ben çalışma bakanı olsam çalışma iznini iptal ederdim

Yeri gelmişken bunu da aktarayım. Yine aynı kişinin, bu kez Şenol Güneş'e çattığı zamanlardı. Onu da kovalım, asalım, kellesini isterük günleriydi. Şenol Güneş, bu yorumların üzerine şunu demişti; "Ben sahada futbol oynarken, O, Ankara'da magazin muhabirliği yapıyordu"

5 yorum:

mr. unique dedi ki...

HINÇal uluc adamın sporla alakası yok futbolcuların sadece kendisine asık kız olsam sana verirdm modunda

Adsız dedi ki...

bu yazara (h.u.) spor adına eskisi kadar kulak asıldığını sanmıyorum. ben bir fenerbahçe taraftarı olmama rağmen galatasaray'ın oynadığı futbola yıllardır imreniyorum ve yıllardır aynı yazar her teknik direktör hakkında aynı şeyleri söylemeye devam ediyor.

felix mourinho dedi ki...

@mr.unique

sdfjklsdjfldsjflsdjfjsdlfds. bu hafta sonu organizasyon var. kaybolma, plan yapma.

pecuchet dedi ki...

lan bi de şey vardı mehmet demirkol programda "aklıma turgay şeren geldi" filan demişti askldjasd:D

pecuchet dedi ki...

yani bu cümlesinin üzerine.