3 Nisan 2009 Cuma

Beşiktaş - Kayserispor || T.S.L 26.Hafta


Beşiktaş'ın evinde 4 maçı kaldı yanılmıyor isem. Kayserispor, Fenerbahçe, Bursaspor ve Galatasaray. 4 final maçı evinde. Bu 4 deplasmandan 1 puan almıştı Beşiktaş ilk yarıda. Buna rağmen hala bu takımların önünde. Bu kez evinde oynuyor bu takımlarla. Neyse ilk olarak Kayserispor.

Kayserispor, Gökhan Ünal'sız bu sezon çok sıkıntı çekti hücumda. Tolunay Kafkas'ın takımı bir Fransız takımı gibi oynuyordu bu ligde bu yüzden. Transferler ve eldeki oyuncular gol yollarında zayıf kaldı. Topuz ve Mehmet Eren'de gol yükününün altına fazla giremeyince bu sorun oluştu. Kayserispor, savunması çok iyi ve sert bir takım. Orta sahada tatlı-sert oynamaktalar. Fenerbahçe'ye Kadıköy'de 4 atmışlardı, Sami Yen'de son dakikada beraberliği almışlardı ama, bu iki skorun takımı da değildi Kayseri. Rakibi biraz aşağı seviyede ise affetmiyor. Evinde oynadığı Beşiktaş maçında da Serdar Kurtuluş'un asistini affetmemişti. Onlar için bu sezon oynayacakları son 2 vitrin maçtan birisi. Diğeri Trabzon. Ama İnönü daha farklı tabi. Beşiktaş'ı Aghahowa'nın hızı ve Topuz'un önderliğinde durdurmaya çalışacaklar. Mehmet Eren burada önemli. Topuz'a yardıma gelmeli hücum adına. Defansları ise Eren Güngör gibi bir isme sahip. Nobre'yi sindirebilecek bir adam. Tam Nobre'lik. Sık sık sahada hakem uyaracaktır ikisini. Bu ikili çok faul izletirler bize.

Beşiktaş ise artık, sistem, iyi oyun vb.lerinin önemsiz olduğu zamanlara girdi. Taraftar artık inancını da artırdı. Hele bu Galatasaray-Fenerbahçe-Trabzonspor 3'lüsünden sonra daha çok inanmıştır. Beşiktaş, bu maçta duran topları iyi kullanmalı. Kayseri savunmasını açmanın en kolay yolu olur bu. Çünkü, Kayseri takımına açık alan, 2'ye 1 gibi organizasyonlar kolay bulunamıyor. Delgado ya da Yusuf ikilisinden hangisi bir tavşan çıkartmaz ise, duran top önem kazanıyor. Savunma öne çıkarken de dikkat etmeli, ofsayt taktiği yaparken de. Malum Aghahowa. Tello hücumda, Bobo ile beraber kilit adam olacaktır gözümde. Asist olursa Tello yapar bile diyebilirim. Tabii ki de Ernst ve Ekrem de savunma yönünün anahtarları. Kanat bekleri Topuz'u durdurur ise, hele bir de gol bulur ise Beşiktaş maçı kopartır. Kayseri'yi açmak için sürpriz adamlar hücuma katılmalı ve o dengeyi bozmalı.

Neticede zor maç. 3 gol olursa ne mutlu biz izleyenlere. Kayseri yenerse şaşırmam. Ama Beşiktaş cephesi de kazanırsa, 3 puan kadar, kart cezalısı ya da sakat vermez ise büyük bir kazançla kapatır. 1 puan, haftaya derbi oynanacak olması yüzünden çok ah vah çektirebilir.

0 yorum: