9 Aralık 2010 Perşembe

Birlikte Öğle Yemeği Yemek







Galatasaray Futbol Takımı'nın bu sabah gerçekleştirdiği antrenman sonrasında; teknik heyet, A takım oyuncuları, A2 takımı oyuncuları ve teknik heyetiyle düzenlenen barbekü partisine katıldılar ve birlikte öğle yemeği yediler.
Benim bildiğim kadarı ile birlikte yemek yemek demek, herkesin bir masada oturduğu, herkesin herkes ile sohbet ettiği bir ortam demektir. Böyle 2'şer 3'er 4'er kişilik masalar ile restaurant düzeni olmaz bir takımda. Birleştirirsin masaları, oturursun hep beraber. Koyarsın A2 takımının futbolcularını da Cana'nın, Kewell'ın, Baros'un, Neill'in hatta Hagi ve Tugay'ın masasına onlarla sohbet etmelerini sağlarsın. Onlar da eşşek değilse Premier Lig günlerinden bir şeyler anlatır, kendilerinden bir şeyler aktarır o çocuklara. Kaynaştırırsın, iyice tanıştırırsın. "Beyler, hadi öğle yemeğinde mangal var, alın kafanıza göre yiyin" demek değildir, birlikte öğle yemeği yemek.

Yerlilerle yabancıların da 2-3 senedir beraber yemek yerken görüntülenememesi konusundan, kaptanların yabancılarla muhabbet etmek için dahi olsa masalarda olmamasından bahsetmiyorum .

Birlikte öğle yemeği dedik madem, sıra bekleyen, futbolcuları ile aynı masada yemek yiyen, yemek isteyen adama da selamlar olsun...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

tam düşündüğüm şeyleri yazmışsınız. bu takımda yerlilerle yabancılar niye karışık oturmaz hemen gruplaşırlar arkadaş. nasıl takım bu böyle.

Fatih Çınar dedi ki...

elano?

SirEvo dedi ki...

İlk 4 fotoğraf eski galiba? Skibbe, De Sanctis falan...

Adsız dedi ki...

ben mi konuyu anlayamadım??
bu fotoğraflar skibbe döneminden,nasıl olacakta koyacaksın a2 takım oyuncularını hagi'nin masasına ????
linderoth,meira,de sanctis bile var :)

felix mourinho dedi ki...

son 2 fotoğraf dışında diğer fotoğraflar eski. anlatmak istediğim, sürekli olarak değişmeyen bir şey olduğu.

elano da olsa lincoln de olsa meira da olsa neill de olsa değişmeyen "bir masa" var.

adsız, benim demek istediğim son 2 foto ile ilgili sadece. a2 ile beraber yendiyse bu yemek ve bu yemeğin asıl amacı bir birlik beraberlik mesajı vermekse ki, bir yemeğin fotoğrafları veriliyorsa muhtemelen amaç budur heralde, a2 futbolcularının da a takım ile bir arada olması, onlardan 1-2 cümle de olsa duymalarını sağlamaktır, benim düşünceme göre.

çünkü, hagi dediğin adam bir galatasaray efsanesi olsa da, 94'te dünya kupası'nda arjantin'i tek başına yıkmış, el clasico'nun 2 tarafı olup, barça'da kaptanlık pazubandını takmış bir adam. tugay desen jübilesinde 30000 kişinin tugay maskesi takmasına sebep olacak kadar sevilmiş bir adam. cana'nın ne demek olduğunu marsilya'lılar ve sunderland'liler çok iyi biliyor. kewell desen 2 şl finali var. baros desen 1 tane. beraber anfield'da top oynamış adamlar. neill desen, yılların premier lig futbolcusu. a2'lilerin florya'da görebileceği "futbol kariyeri"ne sahip adamlar bunlar. o yüzden olmalılar diyorum.

hiyerarşik bir düzen olduğunu göstermek değildir yani beraber yemek...

muyek dedi ki...

Arda Turan, Sabri , Mustafa Sarp, Servet ve gotundeki killar agarmis Ayhanin oldugu bir takimda birlik beraberlik olmaz, yeniceri duzeni olur. En bastan bu yenicelerin basini eziceksin ki , takima beraberlik , dirlik duzen gelsin.

Adsız dedi ki...

dün resmi sitede görünce aynı şeyleri düşündüm ve bugun bu yazıyı gördüm okudum .. gayet açık yerliler yabancılar bir tane yerlide gitisn neillle kewellin yanında sohbet etsin yok..ya dilmibilmiyor bu adamlar yada ne bilim ya bu takımda çook eksik şeyler var.

tarık

TA dedi ki...

''.ya dilmibilmiyor bu adamlar yada ne bilim ya bu takımda çook eksik şeyler var.''

adsız dil öğrenecek olan yabancılar değil mi?misal özil madridde neden almanca konuşmuyorlar diyebilir mi?ispanyolca öğrenecek.

misal sen italyaya gittiğinde sen mi italyanca öğeneceksin yoksa italyanlar mı sen italyadasın diye türkçe öğrenecek:)

aşağılık kompleksi çok var memlekette maalesef.sömürge ülke olmaktan çıkarsak yabancılarda türkçe öğrenirler ve kaynaşma sağlanır .