5 Eylül 2010 Pazar

Benim Milli Takım'ım


Ekranlarda onlarca "Benim ...'im" tarzı reklamlar olunca, ben de "Benim Milli Takım'ım" yapmak istedim. Ama isteklerim bunlar. Bunu yapar, şunu yapar değil.

Benim Milli Takım'ım, 1 ay önce hazırlık maçında dahi oynamamış, oynanan hazırlık maçından sonraki 1 ay boyunca topa ayak bile sürmemiş olan Sabri Sarıoğlu'nu sağ bek diye ilk 11 başlatmamalı.

Benim Milli Takım'ım, sağ bek mevkiisinde sezona iyi başlangıç yapan Ali Tandoğan'ı ve Serkan Balcı'yı ilk 11 başlatabilmeli. İyi ya da kötü şu 1 ay süresinde sağlam duran adamları oynatmalı.

Benim Milli Takım'ım, 1 ay boyunca 30 dakika maç yapmış ve bir daha kadroya bile alınmamış adamları oynatmamalı. Bırakın oynatmayı listede adının baş harfi bile geçmemeli.

Benim Milli Takım'ım, kadroya oyuncu seçimini oyuncuya vitrin, yeni bir şans, oynamadığı zamanların eksiği için hazırlık kıstaslarını göz önüne alarak yapmamalı.

Benim Milli Takım'ım, kendi takımında ilk 11'e giremeyen adamı ilk 11 başlatmamalı.

Benim Milli Takım'ım, teknik kadrosu maç izlemeye gittiği yerde futbolcu izlemeli. Maç değil.

Benim Milli Takım'ım, Milli Takım formasını iyi oynayana ödül olarak verebilmeli. Oynamayana şans olsun diye değil.

Benim Milli Takım'ım, Kazakistan maçında 80.dakikada oyuncu değiştirdiğinde, oyundan çıkan Necip Uysal, oyuna giren Volkan Şen olmalı.

Benim Milli Takım'ım, Ömer Erdoğan'ı elinde adam kalmadı diye değil, iyi oynadı diye kadroya çağırabilmeli.

Benim Milli Takım'ımı Guus Hiddink yönetmeli. Fatih Terim ve izleri değil...

2 yorum:

WarBlood dedi ki...

Bu kadroyu Guus Hiddink'in kurduğuna inanmak gerçekten güç.Oğuz Çetin'in takım üzerindeki etkisi gerçekten çok fazla.Benim anlamadığım şey ise Hiddink'in buna nasıl izin verdiğidir.Buraya kukla olarak geldiğine inanmak zor.İlerleyen zamanda takıma ağırlığını hissetireceğini umut ediyorum.Bu adaletsiz kadro yapısı,futboldan anlayan herkesi ciddi anlamda rahatsız ediyor...

Ortega dedi ki...

Hiddink çok beğendiğim bir teknik adam ve bu kadro tercihleri beni şaşırttı ama Uğur Meleke'nin bu konudaki eleştirisine bakmak gerek. O da diyo ki; Hiddink, Almanya maçına çok az bir süre olduğundan riske girmek ve takımda revizyona gitmeyi tercih etmedi. Kolay olanı seçti. Yani, sıfırdan bir takım kurmaktansa, eldekiler üzerinden bir şeyi yapmayı planladı ilk etapta.

Bu bence çok makul bir şey değil ama Meleke'nin değindiği noktaya katılıyorum. Hiddink bence de böyle yaptı.