9 Eylül 2010 Perşembe

Arda Turan'ın Sakatlığı


Sağlık ekibinin yaptığı açıklamada verdiği süre, Marouane Fellaini'nin tekmesinden sonra oyuna devam edemeyen Arda Turan'ın iyileşme süresi olsaydı, sadece Fellaini'ye biraz daha fazla sövecektik. O kadar. Ama göz göre göre meydana gelen bir gerçek var ki, bu sakatlık 4 hafta ise en fazla 1 hafta - 10 günü Fellaini yüzündendir. Gerisi Arda'nın zorlaması.

Futbolcu zeki olacak. Oyun zekası kadar, sağlıklı düşünme yeteneği de olacak. Arda sakattı. Devrede oyuna girmeyecekti Arda. Oldu da girdi mi oyuna? 2 ihtimali var sonrasının;

1- Arda Turan oynamak istemeyecek; takım 1-0 gerideyken "sırtına binilen isim" görevini bırakmak istememiştir. Ama durum 1-1'e geldikten sonra hemen değişiklik işareti yapacak Arda. Kendisini bilecek. Kendisini sakınmasını bilecek. Çünkü, kendisi de görmüştür ki, maçı kopartan değişiklikler ile Hamit Altıntop olmuştur.

2- Guus Hiddink oynatmayacak; Teknik Direktör'ün, özellikle Ulusal Takım teknik direktörünün, hem de Hiddink'in, hem de grubun daha 2.maçında bileğine soğutucu sıka sıka zor üstüne bastığı, zor yürüdüğü bir ismi sahaya sürmeyecek. Sürdü mü, takımı rakibi yakaladığı anda çıkartacak. Yapmadı. 90'ı çıkarttı. 1-1 iken Nihat'ı alsa ne zararımız olurdu 15 dakika? Hiç.

Özetle; Arda 3 hafta yok. 3 haftada dönse bile o forma 3 hafta ulaşamaz. Suçlusu kim? Fedakarlık yapmak isteyen Arda suçlu. Ama kariyerinde bundan sayısız kere daha önem kat sayısına sahip maçlara çıkan Hiddink'te bir oyuncunun sakatlığı uğruna bir maçı düşünmemeli. Oynatmama sakinliğine sahip olabilmeli. Arda da oynamama sakinliğine sahip olabilmeli.

Sonunda Arda attı, Türkiye kazandı. Mutlu son değil mi? Tabii. Omuz sakatlığı tekrar nükseden Gökhan Gönül için de mutlu son mu yaşatacak Kayseri'de. Sami Yen'de Arda'sız Galatasaray gibi.

0 yorum: