21 Nisan 2010 Çarşamba

Barça'ya 3 Atmak


Jose, Barcelona'nın 2 senedir efsaneleşmiş olan futbolunu sahadan silebilen ilk adam oldu diyebiliriz. Bunda 2 gün süren otobüs yolculuğu, İniesta'nın eksikliği gibi bir sürü sebep sayabiliriz. Ama Barça karşısına Pandev - Eto'o - Milito - Sneijder 4'lüsü ile çıkıp, 1-0 geriye düştüğünüz maçta 28'den 61'e kadar 3 gol atıyorsanız, bunu da %30 topla oynama ile yapıyorsanız, hem de bunu Barça karşısında yapıyorsanız, siz izlenilmesi gerek birisiniz demektir.

Ne yaptı. Basit. Barça'ya karşı savunmayı belki de standartları dışına çıkarak topun kaleciden çıktığı ilk yerden başlattı. Sneijder bile Sneijder adının görmediği presi yaptı dün. Messi 2 kişi geçtiğinde bile geçeceği 3 kişiyle karşılaşıyordu ki, inanılmaz bir alan savunması ve daraltması yaşattı Messi'ye. Maxwell'in, ilk golü attırmasına rağmen Abidal'a kadar, kanadını otobana çevirdi. Busquets gibi Barış Özbek'in katalan versiyonunun Inter orta sahasına karşı ezilmesini sağladı.

Neyse ne işte. Neticede Nou Camp'ı var bunun. Zaten Nou Camp olmasa Jose finaldeki rakibini beklerdi derdim bitirirdim yazıyı başlamadan. Barça'yı eleyebilecek 2 takım var yeryüzü dahilinde zaten. 1.si yılların tecrübesi Sir Alex Ferguson'lu Man.Utd olabilir diğeri de Jose Mourinho. Barça'ya bundan önce 3 tane Luce atmıştı. O maç iddiasız ve grubun 6.maçıydı ki, yanılmıyorsam Messi, Xavi, Puyol, İniesta gibi aslar oynamamıştı. 3-2 bitmişti. Ondan önce de 4 tane yedi Barça en çok. Onu da kim attı ki acaba ??

1 yorum:

KoKo B dedi ki...

geçen sezon atletico 4-3