3 Mart 2010 Çarşamba

Lost 6-6'yı da Geride Bırakırken


666'ya selam çakmalarını bekledim anlamsızca bu bölümde. Belki de tamamen bu yüzden "evil" olarak adlandırdıkları imitasyon Locke, orijinal Black Smoke merkezli, Sayid flashside'lı geçti bölüm. İyilik, kötülük hikayeleri, hâlâ diziye giren ve "bu olayların alayını çözdüm, biliyorum ama söylemem" coolluğundaki karakterlerin salak cevapları, Jack'in öküzlüğü yüzünden hâlâ mal mal "ehe ehe iyilikle kötülüğün savaşı" diye bakıyoruz arkadaş. İzlemeyenler için konuyu felan da yazmamaya gayret ediyorum. "Nasıl bağlanır?"a da kafamda bir cevap var sadece.

5.sezon finalinde heykel gölgesinde yatan ikiliyi biliyorsunuzdur. Jacob ve siyahlı eleman. İşte 6.sezonun finalinde Locke ve Jack, heykelden arta kalanların gölgesinde otururken tepelerinden düşen bir uçağı izleyecekler. İzledikleri uçakta Oceanic Airlines uçağı olacak. O anda Lost yazısı çıkacak ve biz bir daha hiçbir cevap alamamak üzere simsiyah ekrana öylece bakacağız.

Tabii ne Libby'i, ne Desmond'un olayını, ne Radzynski'nin kafasını Swan Hatch'de havaya uçurma sebebini, ne akıl hastanesinde bir delinin duyduğu 4-8-15-16-23-42'yi kimin, neden, nereden söylediğini, Christian Shephard'ın, Walt'ın asıl olayını öğrenemeyeceğiz. Anca Dogen ile kül arasında ne bağ var hacı diye eğleneceğiz. Ha bir de Jacob'un kulübesi diye Locke'ın gittiği yerdeki adam Jacob değildi. Siyahlı adamdı.

ek: 6.sezonun 6.bölümünde 6 kez evil diyerek ve "evil win" modunda bir bölümle selamı çakmışlar aslında. ah ulan lost.

3 yorum:

Metonet dedi ki...

5.sezonda ajira uçağına ille de aynı kadronun binmesini isteyen Jacob'un, Atla gel Şaban'da ilham gelmesi için mafyaya aynı kadroyu ayarlatan şaban'dan gram farkı yoktur gözümde.
Bi de şiki baba kasedi olsa iyi olurdu ama o da kalmamıştı müzik marketlerde, kaptan kendi söylerdi şarkıyı.

felix mourinho dedi ki...

eğer 1 ve 2.sezonda lost'u lost yapan efsane bölümler veya bir the constant gibi bir şaheser gelmezse bu dizi öyle bir hatırlanacaktır ki j.j.abrams cehennemde bile kurtulamayacaktır insanların yakasından.

yok bağlanırsa da efsane olurlar.

Metonet dedi ki...

son paragrafta yazdıklarında gerçekten bahsedilmezse son 3 sezonun gerçekten ittirme olduğunu tasdik edilmiş olur.