9 Aralık 2009 Çarşamba

Sakatlanmak Beceri İster


Play Station oynarken sakatlananını duymuşsunuzdur, golf oynarken sopası ile dişini kıranı peki? Ayağına salata sosu kutusu düşürüp sakatlananı, krampon temizlerken falçata ile elini keseni? Sahada rakibin değil, hatta sahada bile değilken sakatlananlar var bugünkü araştırmamızda.

Dave Beasant
; Kaleciler akıllı adam olmaz sözünün ilk örneklerinden. Ayağına evinde salata sosu kutusu düşürüp sakatlanan abimiz bu.

Rio Ferdinand; Sen ki koskoca duvar Ferdinand, evinde sakatlan. Evinde televizyon izlerken ayağını saatlerce sehpaya dayayıp izleyince tendonundan sakatlanıyor Ferdi. Bir kaç hafta oynayamıyor.

Rüştü Reçber; Bir gün haber bültenlerine Rüştü'nün elinden sakatlandığı ve haftasonu yanılmıyorsam Beşiktaş derbisinde oynayamayacağı açıklanmıştı. Sakatlık haberi araştırılıp, söylentilere kulak verilince, Rüştü'nün sakatlanmadığı, elini kestiği öğrenildi. Elini kestiğini Rüştü; "Falçata ile kramponumun altını temizliyordum, bir anda kesildi" diye özetlemişti. Malzemeciye kadar haber olmuştu olay. O sakatlık, Fenerbahçe'ye 3 puan, bir Uche'ye mal olmuştu.

Kasey Keller; 3.kalecimiz yazıdaki. Golf sopalarını arabadan çıkartırken, bir anda bir tanesini hızlı çekince dişinin üzerinde buluyor. Haliyle, etkiye tepki kırılıyor ön dişler.

David Seaman; Bu yazıya bir kaleci daha gelecek. Ondan bir öncesi bu. Kumanda alıcam diye malum yerlerini kaldırmayıp, üşengeçlikten bükülüp, eğilince ayağını kırıyor at kuyruklu abimiz.

Andrea Pirlo - Alessandro Nesta - David James; Bu 3'lünün ortak özelliği aynı şekilde sakatlanmaları. Play Station oynarken parmak veya bilek sakatlıkları geçirmeleri. Büyük başarı ve yetenek. Yine bir kaleci var.

Deli İbrahim; Biliyorsunuz bunu zaten. Banyoda kayıp, duşakabin camı aşil tendonunu kesmişti. Sezonu kapattı 4 ay yok denildikten 3 hafta sonra "Fenerbahçe'ye karşı oynamak istiyorum" demişti.

Volkan Demirel; Son kalecimiz listemizdeki. Derbiden sonra taraftara forma atıyorum diye kolunu çıkartmıştı Volkan. Haftaya da yerine Recep oynamış, Van Hooijdonk, Recep'ten daha çok kurtarmıştı.

Milan Rap Rap Rapaiç; İnsan bileti gözüne sokup sakatlanabilir mi? Rapaiç yaptı. İlk haftaları kaçırdı Hajduk Split'te ama bunu başardı.

Kazım Kazım - Önder Turacı; Yakın zaman olayları ama yazmalı. Biri arabasıyla takla attı diğeri ise elini kesti. Nasıl o el kesildi bilmiyorum. Kaza ise ters taraflı direksiyon ile İstanbul trafiğine giren Kazım'ın olayı.

Fabian Espindola; Listenin gurur tablosu. Attığı gol sonrası Haim Revivo misali takla atıyor Espindola. Sonra sekmeye başlayıp, oyundan alınıyor. Maç sonrası yapılan kontrollerde ayağını kırdığı anlaşılıyor. Daha vahimi ise attığı golün ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayılması.

10 yorum:

Tansu Gürsel dedi ki...

Buffon da playstation mağdurlarından bildiğim kadarıyla.

Bir de şu aralar Barcelona forması giyen Sergio Busquets'in babası, bir dönem Barca yedek kalecisi de olan Carlos Busquets, Sergio henüz küçük bir çocukken üzerine doğru düşmekte olan kızgın ütüyü plonjonladığı için bir süre futbol oynayamamıştı diye hatırlıyorum.

Temur dedi ki...

Bir Robbie Keane olayı varki yazmamanız şaşırttı. Kaç futbolcu cinsel ilişkiye girerken diz sakatlığı geçirmiştir.

SirEvo dedi ki...

Rüştü'nün el olayından sonraki maçta mı kırılmıştı Uche'nin ayağı?
Hatırlıyorum nasıl kırıldığını, adam kıvranmamıştı bile. Bu kadar soğukkanlı olabilir heralde.

Seaman nasıl kırmış ya? Skandal. :D

Ofsayttan attığı golden sonra sevinirken sakatlanmak..
Bilmediğimiz güzel şeyler varmış, eline sağlık.

felix mourinho dedi ki...

uçak koltukları dar diye sakatlanan frank lampard ve oğlu bisikletle ayağını ezdi diye sakatlanan beckham da var daha.

keane konusuna da gelince, onu da atlamışız valla. rapaiç'i yazarken kaynadı arada o ;)

pecuchet dedi ki...

en bilinenini yazmamışsın Burak,


Martin Palermo; Villarreal de oynarken gol sevinci sırasında reklam panolarının üzerinden atlıyoduki sakatlandı. Ayağı kırıldıydı sanırım. Uzun süre ortalarda görünmedi. Hatta bayağı etkilemişti bizim Palermo nun kariyerini bu hüzünlü vak'a lasşkda:D

pecuchet dedi ki...

bi de, canizares in ayağına aftershave losyonu düşürüp; 2002 de ya da 2004 te ispanya kalesini koruyamaması vardır...

pecuchet dedi ki...

ama tek geçtiğimi söyleyeyim; inamoto denen arkadaşın; türkiye ye geldiği zamanki mide fesatı geçirmesi olayı var, dayadı bizimkiler herhalde pastırmalı kuru fasülyeyi o da mide fesatı filan geçirmişti... gerçi burdan sonraki sözlerim inamotoya; ne işin var te japonyadan geliyon avrupa da futbol ayağına?! git bilgisayar yap, casio yap; ışığına bas filan...

pecuchet dedi ki...

ama tek geçtiğimi söyleyeyim; inamoto denen arkadaşın; türkiye ye geldiği zamanki mide fesatı geçirmesi olayı var, dayadı bizimkiler herhalde pastırmalı kuru fasülyeyi o da mide fesatı filan geçirmişti... gerçi burdan sonraki sözlerim inamotoya; ne işin var te japonyadan geliyon avrupa da futbol ayağına?! git bilgisayar yap, casio yap; ışığına bas filan...

pecuchet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
pecuchet dedi ki...

aa bi de benim sakatlanma olayım vardı bitane ama bunu anlatarak blogumuzun karizmasını bozamam... lsakdsad:D