12 Aralık 2009 Cumartesi

Elano'nun Ayak Sesleri

Yavaş yavaş geliyor. Ama sert geliyor. Galatasaray'ın sürekli olarak bahsedilen hücum zenginliğine bir oda daha altın geliyor. Bu tabir Arda varken biraz fazla olabilir, lakin hakediyor bunu Elano.

Elano, Kewell - Keita - Arda - Baros - Nonda'dan farklı olarak, iyi oynarsa takımı üst seviyeye taşımasının yanı sıra bu saydığımız isimleri de yukarıya çıkartıyor. Çünkü Elano'nun oyunu bu isimlere katkı sağlama ve kendi başına katkı verme üzerine. 2 haftadır da Galatasaray, Elano'nun iyi performans vermesi ile rakip kalede çok pozisyona girmeye başladı. Pozisyonlara girmesinin yanısıra ceza sahasına tehlikeli giriyor Galatasaray. Bugün Keita'nın golünde Kewell'a attığı top ve attığı golde önüne aldığı top, sonuca giden ürünler olsa da sonuca gitmeyen bölümlerde saha içerisinde harika işler yapıyor. Çünkü, oyun karakteri bu yönde. Bugün sağ kanatta Keita ile oynadığı oyunda eğer bek Sabri olsaydı, çizgiden 7-8 kere orta açabilirdi Sabri.

Devre arasında takıma oturması tamamlanırsa takımın ilk 5-6 haftadaki hücum zenginliğini bir üst seviyeye çıkartılmış olarak görürüz. Dikine oynayabilen ve oynatabilen bir futbolcu çünkü Elano. Yeni bir transferden bile faydalı olur devre arasında...

1 yorum:

ahmetokur dedi ki...

Bekleyip, göreceğiz.
Ama hala pek umudum yok benim Elano'dan.