18 Ekim 2009 Pazar

Tribünde Hagi, Sahada Arda, Kenarda Rijkaard


Bir Galatasaray'lı için bundan daha güzel bir an olabilir mi? Tribünde Hagi. Kenarda Rijkaard. Sahada 10 numarası ile Arda. Belki ileride evet. Ama bu gecelik maç bile değil. Bu an. Ali Sami Yen çatısı altında o 3'lünün aynı anda bulunması. Ekran başında Ntv'yi açınca Güntekin Onay'ın "Hagi var röportaj için" demesi bile 4-3'ü unutturdu bana ne yalan söyleyim.

Neyse maça dönelim. 4-3'lük bir galibiyet var ama skorun 4-3 olmasının da, 7-1 olmamasının da sebebi aynı. Galatasaray Mentalitesi. Galatasaray takımında şöyle bir sorun var. Ben erken golleri bulayım, rakip zaten farktan sonra oyunu bıraksın, öyle bitsin. Olmuyor. Rakip oynamak istiyor. Vitesi 5'ten 2'ye alınca Galatasaray, gol yiyince sanki geriye düşmüş gibi oluyor. Toparlanması 15 dakika sürüyor. Bunun benzerini Gerets döneminde çokca gördük, izledik. Kayseri Erciyesspor, Manisaspor maçlarının o zaman nasıl çevirildiğini hatırlar bilenler. Bugün de durum aynı.

Savunması Avrasya Maratonu için trafiğe kapatılmış Boğaz Köprüsü gibi bir Trabzonspor. Gelen geçiyor. Giray'ın bu takımda stoper oynaması Song varken futbola ihanettir. Engin Baytar'ında Trabzon'da oynaması aynı şekilde. Alanzinho ve Gökhan Ünal'sız maça başlamak ben senden 2 tane yiyeceğim en az demek. 2 tane de yedi. Şans topu ile 2-1 olmasa maç, bırakın 3-2 için avantaj yakalamayı 5 yememek için dakika saymaya dönerdi. Maç döndü. 3-2 oluyordu. Serkan Balcı'nın topun dibine vurması maçı çevirdi. Maçı nasıl çevirdi. "Ya böyle birşey olabilir mi ya, Rijkaard - Neeskens oyunu okuyamıyor"a inat, düşen orta sahayı Barış'la, hem de Mehmet Topal varken Barış'la toparlayarak. Barış'ın oyuna girmesi ve maçın 4-2 olması arasında 5 dakika yok. 4-2'den sonrası mı. Deja Vu! 2-0'da neyse yine o.

Galatasaray, iyi hücumcu. Disiplinli ve oyunun içindeyken iyi defans yapıyor bile denebilir. Ne zaman oyunda konsantrasyonunu kaybediyor, golleri yiyip toparlanması 15 dakikayı buluyor. O değil de Hagi ve Rijkaard bir araya gelse keşke. Arda'yı da alsalar yanlarına. Güzel bir futbol akşamı idi.

1 yorum:

nikolatesla dedi ki...

pankart süper :)