22 Ekim 2009 Perşembe

Denizli'yi Tahmin Etmek


Bunu yaptım. 1 yaklaşıkta olsa doğru kadroyu buldum. Kafamdaki kadronun Denizli yansıması Üzülmez bile şaşmadı. Açık söyleyim, Wolfsburg'un yenmesini bekliyordum. Ama Denizli'nin Fink, Ernst, Ekrem'den 3'lü bir blok yapması halinde Glasgow maçı gibi bir skoru da göz ardı etmemek gerektiğinden de bahsettim.

Neydi o Glasgow maçı, onla başlayalım. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ile önünde tek engel kalan Glasgow Rangers ile eleme maçları oynayacaktı. Deplasmana gidildi. Denizli, yine sürprizlerini sunarak 4'lü defans önünde 4'lü orta saha bloku ve önlerdeki forvetleri geriye çekerek, inanılmaz bir alan savunması yaptırdı takımına. Rapaiç'i bile kendi yarı sahası ortasında görebiliyorduk maçta. Tore Andre Flo'nun topla buluştuğu tek yer orta saha yuvarlağı idi. Öyle bir savunmaydı o. 2.maçta da rakip erken gelen golle bitti.

Bugün de haliyle daha hızlı, daha istekli Wolsfburg'a karşı bu zaman zaman açık verse de, Ferrari'nin muhteşem oyunu, Rüştü'nün top sektirmemesi yani daha az sektirmesi ve Wolfsburg'un oyun planlarının temeli Gol'ün gelmemesi Grafite'yi ve Wolfsburg'u dağıttı. 10 kişiye daha cesur olunabilir mi? Bu takıma karşı, böyle bir durumda hayır. Çünkü, rakibin hücum hattındaki 3'lünün gol sayısı Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezondaki golü kadar. Onların sinirleri bozuldukça, Beşiktaş mental olarak üste çıktı ve çok diri olmaya başladı. 2.maçta Fink yerine Tabata başlaması ve 4-2-3-1'e dönülmesi Wolfsburg karşısında 3 puanı getirebilir.

Neticede Beşiktaş, Wolfsburg deplasmanından kendi oyun yapısı ve rakibinin oyun yapısı gereği puan alabileceği skorlardan birisi ile döndü. Şimdi, aynı yapının 2 finali var İnönü'de. Wolfsburg ve Cska. 2 maçta 6 puan ile en kötü Uefa, en iyi 2.lik gelecektir.

0 yorum: