25 Ekim 2009 Pazar

Büyük Maçların Büyük Adamları


Bizim derbiden bahsetmeyeceğim. Liverpool - Manchester United maçından bahsedeceğim. Manchester ilk yarıda Gerrard'sız Liverpool kalesine şut dahi atamadı, ofsayt gerekçesi ile sayılmayan golleri dışında. O da ofsayt zaten. Atmalarına da gerek yok. Yıllardır, kaleye tek isabetli şutla kazanır giderler böyle maçlarda. Böyle maçların ön plana çıkan 2 ismi var onlar adına. 1.si Sir Alex Ferguson. 2.si ise Edwin Van der Sar. Bugün öyle 2 top çıkarttı ki, Buffon veya Cech dışında çıkartabileceğine inandığım kaleci yok. Eğer Manchester 1-0 kazanırsa gözümde başka maçın adamı da yok.

Fabio Aurelio, frikikten topu baraj arkasına kesti ama çatala doğru gitti top. Van der Sar, topu çataldan kurtardı, dönen topa Lucas vurdu, yerdeki Edwin dönen topu da çıkarttı. 10 dakika sonra yine bomboş Fabio Aurelio'nun kafa vuruşunu da mükemmel kurtardı. İlk yarısı 0-0 maçın. Manchester'ın doğru düzgün pozisyonu yok. Liverpool ise Torres önderliğinde saldırıyor. Atan kazanacak ama kim?

Sözü de bizim derbi ile bitireyim madem. Volkan Demirel, ligde oynanan derbilerde hiç bir maçta 2 gol yemedi. Hep 1'de kaldı. Leo ise maçtan mı sıkılıyor, yoksa yenilecek golleri çaresizliğinden mi yiyor, yoksa kale aslında boş mu anlamadım. Bugün anlarız.

0 yorum: