18 Eylül 2009 Cuma

Mehmet - Mustafa

Galatasaray orta sahasının dinamo 2'lisi Mustafa Sarp ve Mehmet Topal. Hani sadece tek Aurelio'ya kaldığımız, sağolsun onun da bizim orta sahamızı sırtında taşıdığı günlerde, sürekli olarak tekrarlanan 70 Milyon kişilik ülkede bir Ahmet, Mehmet, Mustafa yok mu orada oynatacağımız denilen Mehmet ve Mustafa'lardan bir tanesi.

Mustafa, Kayseri Erciyes'ten Bursaspor'a geliyor. Nedeni ise menajerinin Bursa'lı olması ve eski hocası Bülent Korkmaz. 2 senelik kontratı bitince Galatasaray alıyor bedavaya. Tabii Bülent Korkmaz'ın da alın telkini var burada. O da "büyük takıma geldim, kötü performansımla silinmeyeyim" diyerek çalışmaya, hırslanmaya başlıyor. Kader bu ya, çalışmasının karşılığını Mehmet Topal'ın sakatlanması ile alıyor. Duran toplardaki etkinliği ile bir artı joker koyan Mustafa, 2 ayda orta sahada vazgeçilmez oluyor. Mehmet Topal'ın bile performansı ile kesemediği bir adam oluyor. Onun da şansına Ayhan sakatlanıyor. İkisi beraber oynuyor.

Mehmet, Çanakkale Dardanelspor'dan geliyor. Hasan Kabze şansı gibi Galatasaray bir tane daha taş atıyor ya nasip diyerek. Ama önce Aziz Yıldırım'a sözü olduğu için Çanakkale başkanı ondan haber bekliyor Mehmet konusunda. Galatasaray alıyor. Bismillah demeden This is Anfield'i görüyor kafasının üstünde. Sonrası kadroya girer mi, girmez mi, Kalli kadrodan 5 kişi gönderecek birisi kesin Mehmet Topal derken, örümcek oluyor çıkıyor deplasmandaki Bursaspor maçında. Kalli'nin elinde bir koz oluyor. Ardından Gençlerbirliği maçındaki oyunu ve golü ile güvenenlerin yüzünü kara çıkartmıyor. Sonra zamanla vermiyor formayı. Zaten 2 senedir ilk 11 çıktığı hiçbir Fenerbahçe maçını kaybetmiyor Galatasaray o orta sahada iken. 5.5-6-7 derken satılmıyor Everton'a 100bin dolara alınan adam.


Gel gelelim, daha önce 1 tane bulmak için diyardan diyara bir yol sor beni yarim yarim diyerek gezen Galatasaray, şimdi bu ikiliyi oynatamıyor. Nedeni ise savunma ile hücum bağını kuramamak. Aslında sorumlusu Mehmet Topal. Biraz kafasını kullansa, Mustafa'dan daha kıdemli olduğunu farkettirse orta sahada, o riski alabilecek oldukça kredisi olduğunu düşünse, inanılmaz faydalı olur. Hayal kurduğumdan değil. Beşiktaş'a ve Pana'ya atılan 2 golde de, topun yarı sahada Baros'la gol olması için ileri ilk pası atan adam Topal. Yan pas yerine, ileri pas atmayı düşündüğü anlar bunlar. İlkinde harika bir derin top, 2.sinde de defanstan alıp 1 saniyede Elano'ya dönmesi. Kazma bir adam da değil O'Shea gibi. Fiziği iyi, topu iyi kullanıyor, uzaktan iyi şut atıyor, isabetli pas yüzdesi olumlu. Ama çekiniyor kenardan. Biliyor ki, hemen kenardan müdahale edecek bir teknik heyet var. Çözümü ise, Frank Rijkaard'ın veya Johan Neeskens'in Mehmet'i karşılarına alıp 10-15 dakika sohbet ile bunu dile getirmeleri, bunu istemeleri. Onlar geride kaldıkça, takım 3 yerine 5 atak yiyor, onlar kendilerini ileri attıkça paslarla, takım 3 yerine 5 atıyor.

Mustafa iyidir. Mehmet de iyidir. Ama Mehmet daha iyi olabilmelidir. Yeteneği ve imkanı vardır.


ek; diyardan diyara bir yol sor beni yarim yarim iyidir, güzeldir. Volkan Konak'tır.

1 yorum:

SK dedi ki...

Mehmet Topal'i 1 milyon euro' ya aldik. FYI