28 Eylül 2009 Pazartesi

Git Kendini Çok Sevdirmeden Frank


İlk beraberliği. Ciddi anlamda kazanılamayan ilk maçı bile diyebiliriz. %65'e %35 topla oynama yüzdesine, gol olan 2.yarıda rakibinin kaleye isabetli tek şutuna rağmen alınan bir beraberlik. Sezon başından beri gelen, hatta beklenen ilk kayıp. Futbol desen sürekli ileri oynama çabası. Ardından gelen eleştiriler ise "Balon, Hikaye, B Planı Yok, ıvır-zıvır".

Galatasaray'a teknik adam olarak yerleştirmeye çalıştığı şey bir maç 2-0 kazanılabilecekken, 3.atmaya çalışmak. Kasımpaşa maçından sonra da söylediği buydu. "3 gol atarak kazanmayı herkes ister ama ben şu maçta daha fazlasını istiyordum" demişti. İleriye hızlı bir şekilde pasla gitmeye çalışmak. 92.dakikada bile Es-Es maçında degajla değil, inatla pasla başladı maç mesela. "Balon" bile dendi yahu hakkında adamın. Hatalı işte kendisi. 13 kişiyle oynayıp, sadece ligi almaya çabalayacaktı ki, "dahi" ilan edilsin. Performansa göre kadro kurmak gibi bir hata da yaptı(!) Sürekli aynı adamı oynat dur. Herkes rahatlasın. Rıdvan'ın "B planı yok" gibi saçmalamalarına maruz kalma en azından.

Valencia istiyormuş kendisini Milan'dan sonra. Git yahu. Bu ülkeye senin gibisi fazla. Arda ligde asist kralı olmuş, Nonda-Baros gol krallığında 1-2, Milli Takım'ın defansı emrinde hala Total felan hacı. Oynat Terim gibi ilk 30 dakika kağıt üzerinde birşey, 30'dan sonra dön 2-1-7'e kahraman ol. Teknik birşeyler yerleştirmek de fazla. Ne Aydın'la, Sabri'yle, Uğur'la kasıyorsun yahu. Aldır adam. Senden istenen bu. Ne güzel "Vatan Millet Sakarya" modunda bir Ulusal Takım'ımız da var. Hatta arada yıllık 3.5 Milyon Euro'yu alıp, "Türk olmak istiyorum hacı" de tadından yenmez. Kaybedilen 1 puan'dan dolayı ipini çekiyorlar. Yarın 3 puan kaybedersen ligde sokakta yürütmezler seni. Git hacı. Galatasaray tarihinin en iyi sezon başlangıcı bile yetersiz gelir olmuş adamlara. Bizim Hıncal'ımız var. Yeter o bize. Al Denizli'yi de hatta yanına. Sezon sonu yapması gereken tatili şimdi yapsın. Uğraşmasın bu muhabbetlerle. 2 kupalı adam olarak akıllarda kalsın.

2 yorum:

Murat Avcı dedi ki...

Bravo hocam, çok güzel yazı.

Griffith dedi ki...

Basındaki genel kanının aksine Gs'nin oynadığı futbolun fazla abartıldığını düşünenlerdenim.Kötü oyadıklarını elbette söyleyemem.Fakat bir takım futbol ulemasının iddia ettiği üzere Fb'nin oyunuyla Gs'nin oyunu arasında büyük bir uçurum yok.Hatta "şu an için" Fb'yi daha organize buluyorum.Rijkaard'la ilgili "balon" benzetmelerine gelince...Bir Fenerbahçeli olarak uzun zamandır ilk defa Gs'nin teknik direktörüne bu denli imrenerek bakıyorum.Bu adama balon diyebilmek için en hafif tabiriyle kuş beyinli olmak lazım.Bir şablon oturtmaya çalıştığı çok açık.İlerde takımın oyunu oturacaktır.

Not: Rıdvan'ın "ABC planı yok" geyiklerinden Zico da çok çekmişti.Fb taraftarlarının bir kısmı için de katlanması zor bir adam Rıdvan.Aslında balonun ta kendisi.