28 Eylül 2009 Pazartesi

Pes 2010'dan İlk İzlenimler


Demo'sunu oynama fırsatı buldum çok şükür kod adı "Junior" olan arkadaşımın bilgisayarında. Yaklaşık 1 gb demosu var. 6 takım, 2 stat ve 5'er dakikalık maçlar sunuyor bu demo. Bu genel bilgileri bir kenara bırakıp oynanırlığa gelelim.

Oyun, Messi ve Torres'in bulunduğu bu resimle açılıyor. Ana menüsü çok daha değişik 8 ve 9'a göre. Karmaşık sayılabilir 9'a göre. Maç sırasında şut atanları ayarlamak bile daha karışık. Oyunun bizi ilgilendiren menüsüne yani Formation Settings'e gelince, işler iyice karışıyor. Hani PS Cafe'lerde arkadaşınız taktik olayını seviyorsa iyi bir para alıp gidin. Her futbolcuya ayrı taktik yapabilme imkanınız var. Örneğin; kanat bekinizin hücumlara bindirme yapmasını arttırabiliyorsunuz. Barça gibi, her atakta kenarda biten bir Dani Alves'iniz oluyor yani. Takımın pres yapma özelliği, birbirine yakın-uzak oynama hatta çapraz koşularını bile ayarlayabiliyorsunuz. Santrafor bir anda sağ açıkta, sağ açık bir anda sürpriz koşularla santraforda olabiliyor. Eğer ilk yarıyı geride kapatırsanız, takımınız otomatik olarak biraz daha ileriye çıkıyor, daha baskılı oluyor. Gelelim yeni özelliğe. Fifa özelliği diyelim buna. Mevkii'ye göre puanlandırma. Bunu da örnekle açıklamak gerekirse; Pirlo'nun Dmf'si 81. Pirlo'yu Cmf yaparsanız 78'e iniyor buradaki oyunu. Lmf'de 60'lara iniyor. Toni'nin CF'i 80 iken, SS'liği 59. Hızı açısından da; Pes 9'a göre yavaş ve ağır. 9'dan sonra itiyorsunuz gibi geliyor futbolcuyu.

Menülerinin çözülmesi biraz sancılı olacaksa da, hızına alışılması biraz zorlaşsa da, İbrahimovic yine aynı İbra. Barça 9'a göre daha da bir aşmış durumda. Skrtel, Allaha emanet. Anfield Road güneşli havada pek bir güzel. Biraz daha hızlı olsa keşke oyun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

olm oyun çıksın, sırf oynamak için antakya ya geri dönecem.