10 Ağustos 2009 Pazartesi

Yürü be Selçuk Yula!




Yahu, anlaşılacak iş değil. Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun çalındığı gün Denizli'de maç 16 dakika durmuştu. Daha ligin ilk haftası yine aynı numaraları çevirmeye çalışıyorlar. Maç 1-0 iken stat ışıkları kapattırılacak, kafalarına göre maç tekrarlanacak. Ama federasyondan gelen bilgi ile maç aynı dakikadan aynı skorla devam ettirilince Ali İpek'in planları suya düştü. Fenerbahçe de hak ettiği galibiyeti aldı. Aslında fazla bir şey söylemeye gerek yok. Ben Selçuk Yula olarak bir yorum yapmaya da gerek duymuyorum.
Bu yazıdan daha paranoyakça bir yazı görmedim hayatımda.

Fenerbahçe'nin o seneki konusuna hiç dönmeyelim. Ama Dün gece Denizli'de bir rezalet yaşandı. Normalde şehirin elektrik şebekesinde problem olabilir, İstanbul'da bile ne kesintiler oluyor. Denizli'de gayet doğal. Rezalet kısım ise stadın jeneratöründe.

Elektrikle çalışan jeneratör mü olur?
Bu işi TFF yetkilileri dahi biliyormuş, korkulan başa gelmiş yani. Beklenmedik bir durum değil.

Bunun kesintinin suçunu %100 Denizli'ye atmak paranoyaklıktır, şizofrenidir, hastalıktır. Düşünüyorum da, Fenerbahçe dün gece kaza ile maçı kaybetseydi? Ortaya neler çıkardı neler. Denizlispor camiası büyük bir tehlikeyi atlatmıştır, geçmiş olsun. Ayrıca üstüne düşeni de yapsınlar. Bir daha yaşanması kötü olur.

Sayın Selçuk Yula'nın futbol konusunda ne kadar "fikir sahibi" olduğunu da tartışmam. Dünkü kesinti Denizlispor'un aleyhinde olmuştur. İkinci yarı Denizli yüklenmeye başlamıştı ki elektirik kesildi. Kesinti Fenerbahçe'ye yaradı çünkü Fenerbahçe daha bu haftaiçi maç yapmıştı, yorgun olan taraftı. Kesintiden sonra maç soğudu, Denizlispor etkisini yitirdi, toplar istenilen şekilde yollanamadı vs.

Gerçi Denizlispor gol atabilecek beceriye sahip değil gibiydi. Sürekli top şişirmekten başka bir şey bilemediler. Gönül'ü kanattan kaçırınca da ikinci golü yediler.

9 yorum:

felix mourinho dedi ki...

laaan.. ne ara yazdın bunu? Az sabretseydin ya.

Bay Kerahet dedi ki...

alksjfakşljsfşlka

şimdi gördüm senn taslagı. :D

ee ne de olsa blogdaşız be. :D

felix mourinho dedi ki...

asdaçajscçasjhdbasdmasdajlsdabd.. maçı iptal ettirmek için yapılıyor bunlar. lan adamda biraz düşünce olur. maçı neden tekrar oynatsınlar der kendine. kalan süreden tekrar oynanır felan diye bir ara bir ışık yansın yahu.

Adsız dedi ki...

öyle bir durumda kalan süre mi tekrar oynanıyor? nasıl yürüyor mevzu?
Bu arada ben Fenerbahçe'liyim fakat Denizli'nin olası bir galibiyetinde veya beraberlikte aklıma böyle şey gelmezdi. Sanıyorum aklı başında olan tüm fenerlilerin aklına da böyle bir düşünce gelmez.

Bay Kerahet dedi ki...

en genel kural:

Müsabaka yönetmelikleri aksini belirtmediği sürece tatil edilen
maçlar yeniden oynanır.

mesela şu durum var talimatnamede:

Bir müsabakada hakem tarafından sahadan çıkarılmak istenen futbolcu sahayı terk etmemesi ve bu nedenle müsabakayı tatil etmesi halinde hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca galibiyet halinde verilen puan kadar puanı tenzil edilir.

Adsız dedi ki...

ama soyle bir ornekte ben vereyim. Real madrid - real sociedad maci bomba ihbari nedeniyle tatil edilmisti. Kalan mac, ki bu 8 dakikaydi, tekrar oynandi.. Sahada kimsenin elinde olmayan boyle durumlarda mac kaldigi yerden devam ediyor... Tutup bir mac boyle giderken elektrik kesilirse ve tekrar bastan oynanirsa bunun onu alinmaz maclar bitmez..

@ kerahet
Barca macini da yazsin yula. 8 sene once kacarken yakalandigi, elektriklerin kesildigi maci..

Felix..

Bay Kerahet dedi ki...

zaten aynı federasyon maçın 2 dakika içinde bile olsa kaderinin değişebileceğini söyliyor.

e 2 dakikada maçın kaderinin değişeceğini anlayan insanlar 2 dakika ile 90 dakika arasındaki farkı da biliyordur.


trabzon-sivas maçı var bide. Trabzon'un seyircisi şunu göstermişti: skordan memnun değilsen atla sahaya, maçı iptal ettir. Federasyon böyle krar almıştı başta.

daha sonra tahkim olayı 3-0 sivas lehine tescil etti gerçi.

sonuçta eğer denizlispor'un bunu kasten yaptığı belirlenirse: maç hükmen 3-0 fener galibiyeti. Olan guiza'nın attığı ilk gole olur (:

normal elektrik kesintisinde: kaldığı yerden devam.

mantıklı olan da o.

Gerçi ahmet çakar zamanında bir maçı bu şekilde iptal etmiş. UEFA maçın baştan oynanması kararını vermiş. Garip...

osmancanpolatblog.com dedi ki...

zaten bu selcuk yulayi nasil gazetede yazi yazdiriyorlar anlamiyorum adam fener amigosundan daha amigo provokoter biri her yazisindan gs ya bjkye laf atmadan duramaz bu kadar ezik bi adam bu yula aziz yildirim fenerium acmis buna aziz yildirimdan nimetleniyor diye boyle fener amigosu olmus

M.T dedi ki...

Televizyondan yorum yapınca böyle oluyor işte