21 Ağustos 2009 Cuma

Talinn vs. Denizlispor || Ertem Şener


Hani geçtiğimiz hafta sonu demiştim ya Galatasaray'lı oyuncuların formasını koyun yine bu maçı kazanır diye, işte bunun tam ispatı oldu. Hayatlarında da rotasyonu "Benitez yapıyor sadece"den ileri gitmeyen bazı kişilerde "böyle keskin olmaz, ya ilk yarı 1-0 bitseydi" gibilerinde konuştular o gün. O gün ilk yarı 1-0 hatta 80.dakika 1-0 geçseydi, Galatasaray o şekilde de 3-1 alırdı en az. Oynayınca Galatasaray 11 kişi savunma yapan takıma 5 attı. Denizli'ye 10 olurdu as kadroyla. Neyse gelelim düne.

Talinn'in Galatasaray'dan 5 yemesi, Sivas'ın Anderlecht'ten 5 yemesinden daha şaşırttı beni. 9-1-0 oynayan bir takımı Galatasaray, Hakan Şükür taktiği ile değil de futbolla geçti. Araya atılan toplar, duran top organizasyonları, kanatlara inme çabası, 2'ye 1'ler. Hani kapanan savunmayı nasıl açarsınız sorusuna verilebilecek bütün cevaplar. Güzel bir tatil kazandı Galatasaray neticesinde. Kısa kısa notlara gelirsek;

-Keita inanılmaz bir yetenek. Hem hız, hem bu hızı olumlu kullanma, hem de şut atabilme.
-Kewell, Galatasaray taraftarının romantizmi oldu artık. Nevizade Geceleri'ni söylemeden Daddy Cool melodisi ile Harry Kewell diye bağırmak için bile stada giden insanlar var olacaktır ileride.
-Aydın, bu sene işi zor yine.
-Mustafa Sarp, Mehmet Topal'ın alternatifsizliğinden satılamamasını artık sona erdirir. Eğer bu hırsla devam eder, sakatlık yaşamazsa 1 seneye çok iyi hale gelir.
-Sabri, Rijkaard onun mevkiisinde Uğur'u denemeli artık. Sabri'yi ileride Aydın yerine denerse orijini sağ açık olan bir futbolcuyu, birazda Rijkaard'ın elinde, yerinde izleyelim.
-Arda, artık rakibin bile asist iştahını kabartan bir isim oldu.
-Baros, evlilik bu adama yaramadı. Sahada gol atsın az da.
-3 kule, çıkarken top kaptırıldıktan sonra tehlike yiyorlar sadece. Organize atak vermiyorlar.

veeee Erteeem Şeneeer, aman pek Şeker!! (adama kafiye böyle yaparlar)

-İşte kader, işte kısmet, işte Keita
-Kewell, Galatasaray cıvıl cıvıl
-Elano Blumer. Almanca bilenler daha iyi anlayacaktır. Almanca Blumer çiçekçi demek. İşte Galatasaray'ın çiçeği oyuna girdi..."
-Milan "işte gol" Baros. Aman ne hoş.
-Elano'nun da canı çekti sanki.
-Kewell golünü atıyor, yavrusuna bakıyor. (Tamam Avustralyalı felan da Koala mu bu? yavru felan)

Rooney, kutupta bir yıldızsa
Ronaldo çölde bir vaha. (bu da araya kaynadı artık)

0 yorum: