17 Ağustos 2009 Pazartesi

Executive Decision || Fenerbahçe - Sivasspor

Kurt Russell, Halle Berry ve Steven Seagal'li Executive Decision (Kritik Karar diye çevirilmiştir) filmini herhalde en az bir kere izlemişsinizdir. Filmin kadrosuna bakıp, Steven Seagal kesin yine 1-2 pataklama yapar beklentisi ile filmi izlemeye başlarsanız, hayal kırıklığına üst düzeyde uğrarsınız. Steven abimiz filmin başlarında kendisini feda eder ve 10000m'de iki uçak arasında ölür. Gerisi Kurt Russell ve Halle Berry merkezinde Amerika'ya sinir gazı ile saldırılmasın diye Oceanic (lan yoksa!) firmasının uçağında geçer filmin. Maç öncesi ailesi ile seramoniye katılan, çocuklarıyla beraber poz veren, eşinden uğur öpücüğünü alan Alex, daha eşi locasına yeni ayak basmıştı ki sakatlandı sahada. Maçı erkenden terketti.

İlk yarı Deivid'in 10 numara ile santrafor arası oyunu ve Emre'nin ileri çıkması ile Sivas sahasında geçti. Sivasspor 3 stoperli bir Hayrettin'li taktikte ileriye bir adet Ersen Martin koyunca Gökhan Gönül ve Roberto Carlos, Aston Martin oldu. 2.yarıda aynı şekilde başladı. Ta ki, Bülent Uygun'un 2.hamlesine kadar. Yannick Kamanan oyundan çıkıp, Erman Kılıç oyuna girdiği anda maçın Sivasspor lehinde bitmesi olasılığı sıfırın da altına indi. Fenerbahçe'nin zaten ileride kurmak istediği oyun, Ersen Martin'in topu Fenerbahçe'lilere indirmesi ile daha hızlı, efektif oldu. Maçın kopması da bu hamleden sonra gelmiştir zaten. Hani ofsayt gol felan deniyor ya, o gol verilmeseydi de Fenerbahçe 70'de değil 80'de Sivas'a atardı golü. Fenerbahçe'de artık 70'den sonra maç bitmiyor, tam tersi 70'den sonra oyununun temposunu yükseltiyor. Sivas ise Erman Toroğlu'nun dediği gibi; "Ölmüş ağlayanı yok" durumunda. Santraforu Ersen Martin varın gerisini siz hesap edin.

Fenerbahçe içinse ilginç bir not daha vererek bitireyim. Önce Carlos, sonra Alex. 2 arka adale sakatlığı. İyi de çalışıyorlar ama iyi ısınmıyorlar demek ki.. Alex'siz oralarda neler olacak Fenerbahçe adına göreceğiz...

0 yorum: