19 Ağustos 2009 Çarşamba

Bir Pozisyon İki Yorum || Total Futbol vs. Maraton


Maç: Eskişehirspor - Bursaspor
Pozisyon: Süleyman Youla cezasahasında giderken Hüseyin Cimşir tarafından düşürülüyor
Karar: Penaltı
Kararın Yorumcuları: Erman Toroğlu ve Ali Ece

Erman Toroğlu: "Şimdi oynatalım. Şimdi kırmızı-siyahlı oyuncu topla gidiyor, topu kurtarıyor, o sırada yeşilli oyuncu müdahale ediyor. Youla'nın da aklında kendini bırakmak var. Kendini hafiften bırakıyor, o sırada hamle geliyor. Yani ben olsam bu pozisyona çalmam penaltı Şansal. Sen çalar mısın peki?"

Ali Ece: "Fifa 99 oynayan 25-35 yaş arasındaki nesil daha iyi bilirler, oyunda bir "Q" tuşu vardır. Yanlışlıkla eliniz felan çarparsa, direk faul yapar o hareket. "Karate Faul" diyebiliriz hatta o faullere. Alttan veya üstten farketmez adamı indirir. Hiçbir farkı yok yani."

Pozisyonu görmeyenler için anlatmak gerekirse, Keita'nın Denizlispor maçındaki pozisyonunun neredeyse benzeri olan bir hareket. Hareket hemen hemen aynı. Bu biraz daha aşağıya sadece o kadar... İzlemek ile sadece bakmak arasındaki fark ne kadar belli oluyor böyle programları izledikçe...

Son olarak; Erman Toroğlu, Keita'nın pozisyonuna da penaltı vermem ben dedi. Hıncal Uluç dinlediyse kesinlikle o "inşaat malzemesi olan, nalburlarda bulabileceğiniz" maddeyi kullanmıştır hakkında.

0 yorum: