26 Ağustos 2009 Çarşamba

Rijkaard Yazamamak ! || Hürriyet'in İsim Katili Web Editörü!!!!


Franklin Edmundo Rijkaard. Kısaca Frank Rijkaard olarak bildiğimiz ama "Rijkaard" diye yazamadığımız Galatasaray Teknik Direktörü. Yazamıyorlar arkadaş bu Rijkaard'ı. Ayrıca bu sıfatla hitap etmeyi seviyorum, çünkü geçmişine bakınca bu sıfat biz Galatasaray'lılar için büyük bir güzellik. Ama Rijkaard yazılamadığını okuduğumda bu kadar zor mu bu ismi yazmak diyorum kendi kendime. Koskoca basın-yayın'ın asırlık çınar'ı Hürriyet bunu yapınca daha çok kızıyorum.

Rijkaard, Reijkard, Reijkart, Reijkad bile yazılmış Rijkaard için. Karar verememişler hangisi doğrudur acaba diye. Bir google yeterdi ama değil mi Hürriyet'in o sayfasının web sorumlusu.

İlgili yazı da bu;

ek: aynı sayfada da Harold (Harry) Kewell'ı da "Kewel" şeklinde yazmışsınız arkadaş. Hani yazıda harf hatası felan tamam da koskoca futbol isimleri bunlar. 2 tane L ile. Le Franco'dan ve Elona'dan bahsetmiyorum bile. Enola Gay'ler sizi.
ek2: haberin tamamına "buradan" da ulaşabilirisiniz.

1 yorum:

gillerprensi dedi ki...

Sadece Hürriyet mi bir sürü büyük televizyon kanalımız da aynı komik hataları yapıyorlar. Ancak bu cidden fiyasko olmuş,bu gazete ve televizyonlarda yazım kurallarını bilmeyen elemanları nasıl çalıştırıyorlar anlamıyor insan. Bu arada harika tespit tebrikler!!