25 Ağustos 2009 Salı

Gitti Şampiyonluk Benitez


"Şampiyonluğu ilk 6 haftada alınacak sonuçlar belirlemez. Ama kimin şampiyonluğu kaybedeceğini belirler" demişti Benitez. Ya da bu sözün benzeri birşeydi. Vermek istediği mesaj açıktı. Mesajı kendisi aldı. İlk 3 haftada 2 tane elek üstü takıma yenildi. Hem de birisine Anfield Road'da 31 maç sonra yenildi. Geçtiğimiz sezon 5 tane atmasına rağmen hemde.

Liverpool, artık sıradanlaştı maalesef kadro yapısı ile. Mourinho, Chelsea başındayken Liverpool ile 1-1 berabere kaldıkları maçtaki 11 ile sezon başındaki 11 Xabi hariç hemen hemen aynıydı. Bir çırpıda sayılabilecek 11 adamı 2 senedir aynı yani. Sadece sol ön mevkiisinde Riera, Benayoun, Babel değişimi var. Arada Benayoun geziniyor sağ-sol ama defans 4'lüsü ve orta 2'li takviyesiz aynı. Yedeklerini de Benitez, Xabi Alonso kadroda kalır diyerek kurunca, Lucas ve Mascherano'ya kaldılar, ki Lucas'da oynadığı maçlarda Liverpool maçlarını 4 ila 8 gol arasına çıkartıyor. Carragher ve sürekli değişen tandemi de sıkıntı. Sakatlıktan kurtulamayan Agger-Skrtel ikilisi bu bölgeyi Carragher'dan hala alamıyorlar. Hani yaş haddinden göndermeselerdi Hyypia bile kalırdı Carragher ile göbekle. Dossena ise Agger gibi kayıp aranıyor.

Takımın o monotonluk, yeni heyecan arayışlarındaki hallerine sadece Gökhan Gönül ayarında bir sağ bek transferi (Johnson) ile nokta koyunca sezon başında Liverpool zorlandı haliyle. - ki Gökhan'ın kariyerinde, Johnson gibi 2 sene Chelsea olmuş olsaydı, şimdi Chelsea'nin değişmez ilk 11'i olurdu Bosingwa'yı keserek - Orta sahanın isteksiz, el bombası Mascherano ve hayalet Lucas'a kalması, kaptan Gerrard'ı da zorluyor, at gibi koşturan Kuyt'u da, El Nino'yu da. Belki de takıma getirilebilecek İspanyol'ların sadece Xavi - İniesta - Puyol'la sınırlı kalması, geri kalanların bir şekilde Liverpool'da oynaması Benitez'i de zorluyor. Alacak İspanyol kalmadı neredeyse. N'gog, El Zhar gibi isimlerden bahsetmiyorum bile. Voronin ise Liverpool'un 1 gömlek altı maalesef.

Benitez ne yapar bilinmez, yine bir yarı final kapısı görür Şampiyonlar Ligi'nde. Çünkü onun uzmanlık alanı bu. Ama ligde şu gidişle, şu kadro ile işi çok zor. Aquliani, Lucas'ın mevkiisine hemen alışmalı ki, bu İngiliz futbolunda ne kadar zor olur bilinmez, önündeki Gerrard'ın ve kanatların temposu, hızı ve güveni artsın. Bir de şu takıma yeni bir hava katacak bir isim transfer olsa keşke. Cebinden, şapkasından tavşan çıkartabilecek bir adam.

0 yorum: