21 Haziran 2009 Pazar

Trabzonspor Teknik Direktörü


Bir laf vardır; "Arap yağı bol bulunca, sürecek yer bulamazmış" diye. Böyle değil aslı ama neyse böyle kabul edelim. Trabzon'da hoca yokken, aday bile yokken hoca yollarsa olacağı bu. Sezon açılışına 4 gün var. Ama hoca yok. Transfer gerçekleşemiyor haliyle.


Trabzonspor'a teknik direktör olacak adamın Jose Mourinho tavırlarında olmalı. Yönetime, basına, özellikle yerel basına sağlam durmalı arada ayarlar vermeli yeni teknik adam. Ligde oynanan 34 maçta 34 galibiyet alınamayacağını öğretmeli en azından. Futbolun 3 ihtimalli olduğunu, her sene 1 takımın Şampiyon olabileceğini söylemeli.


Sezon ortası Ersun Yanal'ı gönderip yerine Ahmet Özen'i getirmek onları 2.likten etti. Song'u oynatmaması Fenerbahçe maçında son dakikada onları bitirdi. Trabzon'a gelecek teknik adam şu saatten sonra yerli olacaksa ancak Ertuğrul Sağlam olmalı. Ona da dayanamayacağından ya da gerçekçi olmak gerekirse alamayacağından Trabzon camiası yabancı arıyor. Yine Halilhodzic'e döndüler. 6 ay çalıştırıp yollamışlardı. Yine istiyorlar. Samet Aybaba olmamıştı ilk önce haliyle. Ne güzel Türkiye turuna Aybaba'da Trabzon'dan başlayacaktı. Neyse Halilhodzic olmazsa işleri zor. Adayları yok. Kalmadı. Yerlilerden de kaliteli hoca yok artık. Yabancı da şu saatten sonra Ersun Yanal'dan iyi olamayacak. En azından basından duyulan adaylara göre.


Gelecek sezon iyi bir hoca gelmezse ilk 4'e giremeyecek takım var karşımızda. Normal bir hoca ile bile 5.olur gelecek sezon Trabzonspor. Fenerbahçe, Galatasaray ve Sivasspor deplasmanlarından da 2-3 farktan aşağı yemeden dönmez. Beşiktaş deplasmanları da ilginç olur onların. Hiç atak yapmadan 1-0 da yenip gidebilirler, 5 yiyip de dönebilirler. Trabzonspor'a yeni Teknik Direktör'den önce yeni bir sabır gerek. Camia'ya sabırlı olunmasını gösterecek bir adam gerek. Arkasında durulacak bir adam. Yoksa devre arası camianın evlatları yine teknik adamlık koltuğuna geçer. Trabzonspor için de sene sonuna kadar öylesine geçer.

0 yorum: