15 Haziran 2009 Pazartesi

Rasim Başak, Sabri Sarıoğlu'dur || Ergin Ataman


Harika bir final serisi izliyordum 4 maç, 3 periyod, 9.50 dakikadır. Türkiye standartlarına göre harika bir seriydi. Koç hamleleri, rotasyon, üst düzey savunma, yorgunluklar ve küçük nüans'ların belirlediği bir final serisi. Ta ki 5.maçın kaderini çizen sportmenlik dışı faule kadar...


O kadar gereksiz ki sportmenlik dışı faul, anlatılmaz. Normal bir savunma faulü. Biraz sertinden. Hakemler sportmenlik dışı çaldılar. Açık ve net bir şekilde maçı bir tarafa gönderdi bu düdük. Kural kitapçığı ne yazar bilemem. Hani kitapçığa göre de bunun uygulanma mercii de hakemler tarafından belirleniir. Serinin 5.maçında oyunun bu dakikasında böyle bir maçta çalması enteresan. Misal, orta sahada ikili mücadeleye faul çalınır da, ceza sahasında çalınmaz işte ondan. Maçın bu düdükten sonra zaten kaderini hakemler belirledi. Neyse sonrasında olan oldu. Spormax ekranlarında Mirsad Türkcan'ın 4.kez tekrarladığı küfürden sonraki teknik faulü felan. Rasim Başak ise Sabri Sarıoğlu kanından taşıdığını gösterdi. Küfürler, birilerine sataşmalar, gidip hakem masasına tekme atıp, bayan masa hakemlerine ağzına geleni söylemesi felan. Sabri'yi gördüm adeta sahada. Hani tek bir vukuat olsa neyse de, bir çok maçta, Milli ya da Fenerbahçe Ülker farketmeden, yapıyor bunları. Tekrarını ya da bu anların videosunu izlerseniz anlarsınız "Sabri" diyerek ne demek istediğimi.


Son sözlerim ise Ergin Ataman'a. Efes'i buralara kadar harika getirdi. Koçluğuna değil lafım. "Görmedim" lafına. İnsanoğlu görmeyebilir dersiniz. Bu adam sahadaki 2 koçtan birisi. Hücum yapan takımın koçu. Futbol değildir ki bu meret. 20m ötende olan aksiyonu göremiyorsan, basketbol koçu olman abes değil mi? Hücum faul çalsalar, "Görmedim" diyebilir misin? Onu görmeyen adam, steps, 3 saniye, ayağı çizgide ya da set oyununda yanlış yerde duran adamı nasıl görsün? Gördün be hoca. Gördün de "Bence ağır bir karar" demek zor oldu.

2 yorum:

PVH dedi ki...

rasimin milli takimda oynadigini ne zaman gordun? salliyorsaniz belli etmeyin bari yahu.

felix mourinho dedi ki...

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=98202

bu kadar da sallanmaz ki ama.. aaaa.. insan rakip taraftara para sallar mı?