20 Haziran 2009 Cumartesi

Stoper Hoyratlığı


4 Büyüklerin yıllardır en büyük sıkıntısı sağlam bir defans 4'lüsü. Galatasaray yıllardır sağ bek arar, Beşiktaş her sene 2-3 tane defansa adam alır ama 26.haftadan sonra Toraman-Zan-Üzülmez 3'lüsü sabit defanstadır. Trabzon zaten evlere şenlik. Fenerbahçe ise son 2 sene sakatlıklar ve cezalar hariç bu arayışın biraz gerisinde. Ama onların da bu sene sıkıntısı olacak gibi.


Önce Fenerbahçe'den başlarsak, Fenerbahçe 2 senedir istikrarın adı olan Edu - Lugano - Gökhan ve Roberto Carlos 4'lüsünü bu sene kuramayacak gibi. Gerek Carlos'a gelen teklifler, gerek Edu'nun eylül ortası gibi dönüşü, gerek Bilica'nın ve Bekir'in alınması bunun göstergesi. Ama asıl olan ise savunmasının belkemiği Lugano ile olan durumu. Fenerbahçe diğer takımlardan farklı bir durumda olarak, oyuncusunun menajerinin oyunu ve yurtdışı transferi nedeni ile Lugano'ya kapıları kapatmıştı. Böyle bir adamı kovmak ya da satmak için anlaşmamazlık yapmıyordu Fener. "Camia oyuncudan büyüktür" prensipi ile kapıyı gösteriyordu. Lugano ise tekrar anlaşma için masaya oturacak Fenerbahçe ile. Olursa olacak. Olmazsa olmayacak.

Beşiktaş ise Zapo konusunda sorunlu. Gerek basında, gerek camianın içinden gelen seslere göre Zapo iyi bir alıcı bulunursa satılacak ya da kiraya verilecek. Zapo kişisel görüşüme göre "El Bombası" Gökhan Zan'dan daha iyi. Toraman'ın da ameliyat sonrası geç döneceğini göz önüne alırsak Zapo'nun yollanması Beşiktaş adına eksi hatta 3 kulvardaki bir takım için 2 eksi. Eğer böyle birşey olacaksa da Galatasaray alsın isterim. Çünkü sezon başı Zapo-Sivok için herkes en iyi stoper tandemi diyordu. Zapo ise Beşiktaş'ın stoper konusu.

Trabzonspor'da ise Song'u "çakma Güiza" Ahmet Özen sezon sonuna doğru yedek bırakınca Song konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Yeni hoca belli olmadığından Song konusu muallakta. Song'u hoca istemezse, ki bunu yapacak hoca sıksın kafasına Trabzon'da, Trabzon ilk 3'ü rüyasında göremez.

Galatasaray ise felaket. Önce Fernando Meira ardından da Servet Çetin'i satan Galatasaray'da sağ bek yok. 2 sağlam stoper yok. Joker çok ama nereye kadar. Hiç kimse kalmazsa Harry Kewell oynar orada. Yaz yaz bitmez Galatasaray zaten.

Neyse efendim. 4 Büyükler elindeki adamları da göndermek isteyerek kanayan yarasına tuz basma durumunda. Zaten adam yok. Olanı da yolluyorlar. Bakalım bu hoyratlık nereye kadar gidecek?

0 yorum: