14 Şubat 2009 Cumartesi

Delgado, Ülker, Bonservis





Son bir yıl içerisinde içinde başlıktaki üç kelime olan bir haber gördüyseniz umarım benim gibi yapmışsınızdır: Okumadan geç.

Sürekli bir numaralar dönüyor falan. Olayın başına dönelim:

Delgado Basel'de başarılı bir dönem geçiriyor ancak yine de "istikrarsızlığı" sebebiyle bol bol eleştiriliyor. Aynı dönemde Ülker futbol takımlarını Milyon Euro'lara boğmakta. Matias Delgado transferini Ülker yardımıyla gerçekleştiriyor beşiktaş. İmza töreninde içilen Cola Turka'lar falan... Delgado forma giymeye başlıyor ki ilk sezon "Rico-Mati yan yana oynar mı?" tartışmaları içerisinde ne Delgado form tutuyor, ne de Ricardinho. -ülkeye gelmiş en büyük yeteneklerdendir, harcanmıştır- Tigana ayrı bir dünya zaten o sıralar. "Birini ben istedim de, diğerini kim aldırttı bilmiyorum" diyor ve televizyon aracılığıyla yönetime gider yapıyor.

Sezon geçer; Rico gider, Mati kalır.

Günler geçiyor ve kampta "İbrahimler Kavgası" çıkıyor. İki İbrahim'in elinden Kaptanlık alınıyor, yeni kaptan seçilmesi lazım. İdari kadro-Yönetim akıllıca bir hamle yapıyor ve kaptan Delgado oluyor. Mati'yi takıma bağlamak, istikrarlı olmasını sağlamak açısından mantıklı bir adım. Zaten Mati de bu umutları boşa çıkarmıyor ve sezona çok iyi başlıyor.
Tabii Delgado sevenlerini üzmüyor yeniden bir istikrarsızlık başlıyor, sakatlıklar falan.

Bunlar futbolun içinde olan şeyler. İşin ticari yönü var. Bu zamana kadar Mati Ülker'in malı. Beşiktaş'a devri gerçekleşecek, izliyoruz:

Yıldız Holding A.Ş. (Cola Turka) ile şirketimiz arasındaki 06.06.2005 tarihli sponsorluk sözleşmesi, 2010-2011, 2011-2012 ve 2012-2013 futbol sezonlarını kapsayacak şekilde, yıllık 4 milyon USD+KDV olmak üzere toplam 12 milyon USD+KDV tutarı üzerinden üç yıllığına uzatılmış, ayrıca şirketimiz futbol takımı oyuncusu ve kaptanı Matias Delgado’nun tüm imaj ve transfer hakları, Yıldız Holding A.Ş’den sponsorluk sözleşmesinin uzatılması kapsamında alınan, vadeleri 2010-2013 tarihleri arasında değişen toplam 7milyon 750 bin USD tutarlı Yıldız Holding A.Ş. senetleri devredilerek ödenmek suretiyle şirketimizce tümüyle devralınmıştır.
Bu ne yahu? Dünyanın hangi takımında "öyle bir açıklama yapalım ki ne taraftar ne de başkaları hiçbir şey anlamasın" kıvamında açıklamalar yapılır? Zaten hepimiz Ekonomi okumuş insanlarız ya! Senetler falan, Reklam karşılığı "İmaj" hakları... Kim bilir neler dönmüştür orada.

Bugün de bir Milliyet'de haber çıktı yine:

Arjantinli futbolcuyu Ülker grubundan 7.75 milyon dolara alan Beşiktaş, aynı şirketle 3 milyon dolarlık bir sponsorluk anlaşması daha yapıyor. Kartal böylece bu kuruluştan ekstra 6 milyon dolar kaynak elde edecek

Yok yok, Dizisini çeksen Amerikan yapımlarına kafa tutar bu olaylarla. Sürekli bi' para dönüşü, sürekli açıklamalar. Sonu herkes adına hayırlı olur umarım.

0 yorum: