16 Aralık 2010 Perşembe

Beşiktaş - Rapid Wien / Alman Ernst




İlk geldiği devre arasından sonra yaptıklarıyla kısa sürede "Seni izlemek, Beşiktaş'ı izlemektir" dedirtti. Efsanevi gol anı Trabzonspor'a deplasmanda attığı "Gerrardvari" goldür herhalde. Bu sezon da iki önemli Avrupa golü var. Ernst, skora katkı yapması beklenen oyuncu da değil zaten. Geçmiş zamanlarda %80'lik bir defansif oyun oynaması gerekirken bugün o oran %60'lara geldi. Defans-Hücum arasında daha dengeli bir oyun oynuyor artık. Sistemin gerektirdiği, Aurelio'nun göreviyle onun da görevinin değişmesi bunda etken.

Son zamanlarda formunda düşüş olduğu da doğru. Ancak şunu unutmayalım, sezon başından beri neredeyse her maç 90 dakikaya yakın oynadı. (Tablo burada) Ayrıca şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, Ernst'in "formsuz hali" bile, ligimizin birçok orta saha oyuncusuna oranla "kabul edilebilir" sayılır. Şu an yapılacak transferler ile Ernst'in dinleme ihtimali de artacak. Hem "gerekli" rotasyon, hem de kontenjan sebebiyle "mecburi" rotasyon Ernst'i rahatlatacak.

Sonuçta başta dediğim gibi: Seni izlemek, Beşiktaş'ı izlemektir be Alman'ım. Sen gol atınca, Beşiktaş gol atıyor. Quaresma'nın, Guti'nin hareketlerine bayılsak da; Necip'i kardeşimiz gibi görsek de; seni bir ayrı hissediyoruz. Çoğul yazıyorum, çünkü biliyorum benim kadar hissedenler vardır bunu.

Dönelim maça. Tabata'nın tercih hatalarının Schuster'i dahi çıldırttığını gördüm bu maç. Daha söylenecek söz yok. Devre arası 3'e 5'e bakmadan kontenjana yer açmak gerekir. Guti gergin, Quaresma ilk zamanlara göre moralsiz gibi. Cenk ve Ersan aynı çizgide gidiyor. Aman nazar değmesin. Yeteneklerine ihanet ettiği için çok kızdığım İsmail toparlanmış göründü biraz. Özellikle ikinci yarıda hücumda çok iyidi. Dönüşlerde de pozisyon kaçırmadı. Ferrari konusu karmaşık hâlâ. Sivok ve Ferrari'den birisi yerli olsa bu sıkıntılar yaşanmazdı. Yine de önceliki gidici Zapo olacak umarım. Aurelio'yu bir ara uzun konuşmak gerek, mükemmel oynuyor. Sevemiyorum, ısınamıyorum kendisine ama hakkını yememek lazım. Tekniği ve oyun becerileri açısından 1 sene daha çok rahat faydalanacağız gibi. Form tuttukça iyileşiyor, sakatlanmaması bu sezon etkinliğimizi arttırır.

Felix de Kuralar hakkında yazmış, o da burada.

Ernst: İnsan mısın?
Ernst: Beşiktaş'ın İşçisi
+ Bonus
Ernst: Yavru Kartallar

6 yorum:

Şairler Parkı dedi ki...

Dün akşam kimaçtan sonra Ernst hakkında bir yazı yazmayı planlamıştım. Şu cümleleri okuyunca, vazgeçtim yazmaktan. Çünkü tekrar tekrar okuyorum ve mest ediyor beni.

"Seni izlemek, Beşiktaş'ı izlemektir be Alman'ım. Sen gol atınca, Beşiktaş gol atıyor."

Bizde bırakır umarım futbolu.

Ege

İsmail dedi ki...

Bir Galatasaray'lı olarak cidden sevdiğim bir adamdır Ernst. İşini hakkıyla yapan mükemmel biri. Bize böyle yabancılar lazım işte.

Bay Kerahet dedi ki...

@Ege

Eyvallah abi

golatankaleye dedi ki...

Nacizane Ernst analizim:
Bazı oyuncular vardır, bulundukları takımdaki oyuncuların kalitesine ayak uydurur. işte Ernst de onlardandır. ilk geldiği (yarım) sene, onun çıtasına çıkabilen Cisseyle oynadığı için şampiyonluğun başrol oyuncularındandı. ertesi sene Fink&İnceman ikilisiyle oynamaya çalışsa da çıta düştüğü için o da önceki (yarım)sezonuna göre verimsiz gözüktü doğal pencerede. mücadele çıtasını düşürmedi belki ama teknik-kalite açısından kapasitesinin altında kaldı.
Bu sezon orta sahada defansif anlamda açıkları kapatabilen (bu işi en iyi yapabilen Türk Pasaportlu) Aulerio ile oynadığı için, geldiğinden beri ofansif anlamdaki en yüksek istatistiklerini yazdırıyor. tabi bunda Guti gibi takımın kalite,zeka ve teknik seviyesini sınıf atlatan bir rol arkadaşına sahip olması da çok etkili. sonuç olarak; Ernstin mücadeleci/savaşçı kimliğinin yanında en büyük özelliklerinden biri de bulunduğu ortamın kalitesine ayak uydurabilmesidir. bu özelliği sayesinde; mesela, geçen yaz bile Almanya Milli Takımında rahatlıkla uyum sağlayabilir'di. ve bu özelliği ışığında, Beşiktaştaki yıldızları sayarken Ernsti de unutmamak gerekir.
Son olarak: Necip; Aulerionun defansif, Gutinin ofansif zekasından alabileceklerini alırken, Ernstin savaşçı kimliğine zaten ayak uydurmuşken, şu > bulunduğu ortamın kalitesine ayak uydurma özelliğini de kapabilirse, Türk futbolu adına gerçek bir yıldız kazanmış olacağız.

Volkan Kamil

Bay Kerahet dedi ki...

@ Volkan Kamil

ellerine sağlık hocam. katılıyorum. bizim gençlere mükkemmel örnek olacak oyuncularımız var. iş onlara kalıyor artık. aynı sahada oynadıkları adamlardan ders almaları zor olmasa gerek.

CeyKun dedi ki...

21 Eylül 2009 : http://besiktaslilik.blogspot.com/2009/09/seni-izlemek-besiktas-izlemektir.html