21 Kasım 2010 Pazar

Kayserispor 0 - 0 Galatasaray


Galatasaray'ın galibiyeti kaçırdığı bir maç diyebilir miyiz? Evet. Kayserispor'un galibiyeti kaçırdığı bir maç diyebilir miyiz? Evet. Olayın ve güzel bir maçın özeti bu aslında.

Kayserispor'un karşı karşıya kaldığı ve atamadığı pozisyon dışında kaleye isabetli şutu yok. İlk yarıda da bir duran topları var ki, bu onların en büyük silahı idi, Ufuk'un ellerine geldi. Ama maçı 2 veya 3 farkla kazanabilir dememize karşı bir durum da yok. Kazanabilirlerdi. Son vuruşlarda çok etkisiz ve beceriksiz kaldılar. Duran toplarda da etkisizlerdi. Çok kötü kullandılar. Selim Teber'in Elano ile didişmesinden dolayı düşen konsantrasyonunu bağlayabiliriz buna.

Galatasaray ise beklenilenden çok pozisyona girdi. Normaldir. Anormal olan atamaması idi. Galatasaray, santraforsuz. Baros'suz. Üstüne Kewell'ın %25'i var sahada. Bu yüzden Elano'nun tek başına götürdüğü ve Pino'nun "gördüğüm yerden vururum"una dayalı oyun ile hücum aksiyonlarında yeterli son vuruş becerisi elde edemiyorsun. Bunda her sene "yedekte kimi bekletsek bozulmaz"dan, "kimi santrafor yapacağız"a dönmenin de büyük payı var. Santraforsuz da bu kadar oluyor işte. Galatasaray'ın kanat bekleri ise son 15 dakika alarm verdi. Ali Turan'ın artık maç kondüsyonu yakalamış olması ve bir bekten ziyade stoper gibi çıkmadan oynaması, idare etmesini sağladıysa da Hakan Balta'nın kanadı Allah'a emanet. Oradan gelmeyi düşünseydi Kayserispor, elbet o gol şansını yakalardı. Olmadı.

Anlayacağınız her 2 tarafın kazanabileceği, kaybetse üzüleceği bir maç idi. Elano'nun gözünün önünde yere indirilmesini vermeyen hakem de, bambaşkadır.

kişisel not: 2 hafta yokum. Mezun olmak için, alttan kalan 2-3 dersin vizesine asılmalıyım. Belki arada derbiyi yazarım. Neden Hıncal Uluç gibi "Abbas" moduna girdiysem, anlamadım...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sanırım bundan sonra önemli olan şey takımın mücadelesi ve gelecek adına iyi futbol. Zaten bu dakikadan sonra da asıl hedefimiz gibi duruyor gelecek planlaması. Yeni stattı, devre arasındaki çalışmalardı, bi ihtimal inanılmaz bir seri yakalanabilir tabi ama; zor, baya zor. İhtimalden öteye geçer mi, şu sıralar belli değil.

http://jaimelesport.blogspot.com/2010/11/kayserispor-0-0-galatasaray.html

felix mourinho dedi ki...

lig o kadar çok aday üzerinde dolanıyor ki, sürpriz takımlar yüzünden, şampiyonluk barajı düşük olabilir. ama galatasaray adına efsanevi bir seri gerekir, ki zor.

türkiye kupası'na asılırlar çok fazla.