30 Ekim 2010 Cumartesi

Lig Tv'nin Yayıncılığı


Ağır konuşmak istemiyorum. O yüzden 2-3 maçtır denk geldiğim bir şeyi yazacağım sadece.

Maç Fenerbahçe - Galatasaray. Dakika 91.30. 3 dakika uzatmanın geriye 90 saniyesi kalmış. Derbinin son anları ve 2 takım adına da maç, durmayı bir kenara bırakın gidip geliyor, Emre Çolak pozisyon buluyor, Fenerbahçe atak yapıyor felan. Birden tam bu anda kameralar tribüne yöneliyor. Oyun başlamış durumda. Ekranda Adnan Sezgin. Ama resim seçme olayı devam ediyor. Oyun oynanıyor. Derbinin en kritik saniyeleri. Sonunda amacına ulaşıyor. Arda Turan'ı 2-3 saniyeliğine görüyoruz ekranda. Peki ataklar. Kimin umrunda. Arda'nın Kadıköy'de olması o an daha önemli.

Maç Kayserispor - Beşiktaş. Dakika yine aynı ! 91.30. Kayserispor golü bulmuş ama maç bitmemiş. Beşiktaş, son şanslarını deniyor doldur boşaltlar ile. Kameralar yine tribünde. Golün tekrarında "Arçil nasıl sevinmiş, kaç kere kolyesini öpmüş"ün hesabında, kimlere sarılmışın derdinde. Yine bir 30 saniye, bir atak, bir olay kaçıyor.

Maç Bursaspor - Fenerbahçe. Yine aynı dakika. 91.30. Aykut Kocaman'ın deyimi ile "rus ruleti" gibi bir maç. Orta sahalar yok. Bursaspor karşı karşıya yakalıyor, Fenerbahçe ceza alanında boş bir an arıyor felan. Birden yine sahayı göremiyoruz. Ekranlarda loş bir ortamda Sercan Yıldırım'ın babası olduğunu 7.kez söyleyen spikerin anlatımını duyuyoruz. Çünkü, 1.sinde anlamıyoruz biz Sercan'ın babasının bu karede olduğunu. Hoş, Sercan'ın babasını görmeyen de o seyirciler arasında nasıl seçecekse. Ekranda Sercan'ın babasının tepkilerini görüyoruz bu anlarda. "Sercan golü kaçırdığında ne yaptı, kafası yarılırken ne dedi, çıkarken nasıl tepki verdi". Yine 3 dakikalık uzatmaların 30 saniyesi kaçıp, gidiyor.

3 maçtır, maçın son anları, hem de gidip gelen maçların son anları böyle aptal şeyler yüzünden heba oluyor.

Bir de "
Phantom Kamera" geyiği var. Ağır çekimin de ağırı diyerek, kaç atak kaçıyor siz hesap edin.

4 yorum:

TA dedi ki...

felix önemli bir detaya parmak basmışsın.

ligtv yayıncılığı oldukça vasat.hele bu pozisyon tekrarları insanı çileden çıkartıyor.maç oynanıyor basit bir faulü tekrar gösteriyorlar.yada ofsayt olup olmadığını maç oynanırken gösteriyorlar ve bunu sık sık yapıyorlar.

maçın abartısız büyük çoğunluğu tekrarlardan izlenmiyor.

( tekrar pozisyonlar maç sonuda izlenir . ha çok önemli bir pozisyon vardır maçta durmuştur tekrar gösterirsin.maç akarken tekrar göstermek rezalet)

gillerprensi dedi ki...

aynı fikirde değilim. gösterilen şeylerin yüzünden atak kaçtığına şahit olmadım. önceleri oluyordu. ama son zamanlarda pek sık rastlamıyorum. phantom kamera hep diğer liglerde gördüğüm ve imrendiğim bir hadiseydi. ilk "teleon"da şahit olmuştuk nasıl da heyecanlanmıştık.şimdiki maçlarda o görüntüleri böyle görmek gayet keyif verici.

lig tv'nin eleştirebileceğim kötü yanları yok mu var elbette. çift spiker uygulaması, fanatik spikerleri vb.. ama maçlardaki görüntü seçimlerini beğeniyorum açıkçası

felix mourinho dedi ki...

@eeyore

3 maçtır, bir çok detay veya pozisyon kaçtı sadece bu dakikada. emin ol normal süreler dahilinde neler kaçıyor. dün tenis maçı izleyişi geyiği yüzünden, fenerbahçe'nin bir atağı gümbürtüye gitti ve birden ivankov'u atak başlatırken gördük. phantom kamera'yı da öyle bir kullanıyorlar ki, sanırsın oyunda devre olmuş ama bir taç veya kornerde bile hemen hop phantom giriyor olaya.

o 3 maçta da oyunun bir kısmını izleyemedik bu olay yüzünden. şota yüzünden guti'nin kartını daha sonra gördük diye hatırlıyorum ben mesela.

Adsız dedi ki...

Yazının ilk cümlelerini okumamla yorum bölümüne girdim..Sonunda biri bu konuyla ilgili yazmış..Maç anında yalvardım resmen, hadi arda bi öne eğil de bi görsün amcanlar seni de maça bakalım diye..Hatta bir ara içimden heralde maçı arda ile bitiricez diye de geçirdim..Kardeşim 100 TL ye yakın para alıyorsunuz yok spiderıydı yok mega ultra fantom panter kameramızdı diye bağırınıyorsunuz..Maç kesilince enstantene veriyorsunuz, anladık bu ekipmanlara iyi de para vermişiniz ama biz ulan kameraya bak amma güzel görüntü veriyor diye bu paraları size vermiyoruz..Toprak da olsa tarla da olsa o sahadaki yuvarlak şeyi görmek için para veriyoruz..Maç başlayınca şu kameraları oyuna döndürün lütfen..Zaten sahada topun kaldığı süre 45 dakika geriye kalan 45 dakikayla bol bol süper kameralanızla hava atarsınız..