16 Eylül 2010 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 1.Hafta Maçlarının Ardından


Yazın bittiğini nereden anlarsın. Okulların açılmasından. Komşularının köyden, memleketlerinden dönmesinden, süpermarketlerde defter, kalem, kaplık gibi eşyaların ön plana çıkmasından ve Şampiyonlar Ligi'nin ilk hafta maçlarının başlamasından.

8 grup. 32 takım. 16 maç. Saatlerin 21.45 olması. İlk hafta maçlarında neler oldu, neler izledik yazayım grup grup.

A Grubu

Bu grubun takımları Inter, Werder Bremen, Tottenham ve Twente.

İlk maçlar ise Twente - Inter ve Werder Bremen - Tottenham idi.

Mourinho'nun ardından gelen olmak hem kolaydır, hem de çok zor. Benitez ise Mourinho ardından gelip, Benitez stili ile çalışmaya çalışınca zorlanıyor haliyle. Twente deplasmanında öne geçtiler. Mou ardından daha hücumcular ve bu yüzden savunmada inanılmaz basit goller yiyorlar. 2-1 yenik duruma düştükten sonra mükemmel bir Eto'o golü ile 2-2 bitirdiler maçı.

Tahmin edilebileceği üzere Werder - Tottenham maçından bol gol çıktı ilk yarıda. Tottenham'ın ilk Şampiyonlar Ligi golünü Pasanen kendi kalesine attı. Bu maçta 2-2 bitti.

B Grubu

Bu grubun takımları ise Lyon - Schalke - Hapoel Tel Aviv - Benfica.

Lyon, Schalke'yi beklendiği üzere 1-0 yendi. Lyon, ligde tepetaklak gitse de Şampiyonlar Ligi'nde yürüyor. Schalke de ise Magath yerinde olmayı kimse istemez. Haftasonu Ruhr derbisi var. Dortmund maçı öncesi bu da kötü oldu.

Benfica ise Hapoel'i 2-0 ile geçti. Schalke maçları ile kaderini belirleyip, Lyon'un ardından giden olmak isteyecek.

C Grubu

Grubun adı, salı gecesi Valencia oldu. Man.Utd - Valencia - Rangers - Bursaspor'un grubunda, takım olan Valencia, Bursaspor'a 4 tane attı.

Futbolcu olan Valencia'nın takımı Man.Utd evinde Rangers ile 0-0 berabere kaldı. Valencia'nın ise sol bileği kırıldı. Sezonu kapattı.

D Grubu

Barça - Pana - Rubin Kazan ve Kopenhag grubunda Barça'yı çıkartsak 1 gol ortalama ile maçlar biterdi herhalde. Barça, Pana ile evinde oynadığı mücadelede ilk golü yedi. Ama Pana'yı da attığına pişman etti. 5-1 kazandılar. Tahmin edeceğiniz gibi Messi tek başına ezdi geçti.

Kopenhag ise Rubin'i sahasında 1-0 yendi. Rubin, Pep Guardiola Barcelona'sının 2 maçta yenemediği tek takım.

E Grubu

Çarşamba gününün maçlarıydı E, F, G ve H grupları. Bayern Münih, Cluj, Basel ve Roma'nın grubunda Van Gaal ustanın takımı Münih, sabırla oynadığı maçta 2-0 kazandı. Cluj ise Basel'i ilk 20 dakikada bitirdi. Maç 2-1 Cluj galibiyeti ile bitti.

F Grubu

Chelsea gruptan çıksın diye yapılmış bir grup F grubu. Grubun dişe dokunur tek takımı Marsilya'nın rezil futbolu ile evinde Spartak Moskova'ya 0-1 kaybetmesi, Chelsea'nin de Zilina'yı deplasmanda 1-4 ile süpürmesi grubun sonucunu belirledi.

G Grubu

Şampiyonlar Ligi Şampiyonlarının grubu G grubunun bahtsızı Auxerre. Şampiyonları ise Ajax, Milan ve Jose Mourinho'nun ekibi Real Madrid. Mou, takımına sistem oturtana kadar böyle 1-0, 2-0'lar ile yavaş tempolar ile götürecektir ama taraftarlar ne kadar sabrederler bilinmez. Maç kontrollerindeydi. 70.dakikada Ronaldo - Higuain - De Maria 3'lüsünün kaleye toplam 28 şut denemesi vardı. Maçı 2-0 kazandılar. Maçın adamı Mesut Özil seçildi.

Milan ise 5 ayrı takımda Şampiyonlar Ligi maçına çıkan ve gol atan Zlatan Ibrahimovic ile güldü. Maçı 2-0 kazandı.

H Grubu

Bu grup da Arsenal çıksın, arkasından da Lucescu gelsin diye var. Sürprizlerin takımı Braga, Sevilla'yı eledikten sonra Arsenal'e ne yapar demeye bırakmadan Arsenal, açılış maçlarının en farklı skorunu alarak kazandı. 6-0 bir rekordu. Braga yine iz bıraktı.

Luce ise skoru bilmeyene ama Luce'yi tanıyan herkesin tahmin edeceği o skorla, hem de o dakikada kazandı. Ilic'li Partizan ilk maçını kaybetti.

İlk haftada Salı günü sürprizlerin günüydü. Çarşamba ise beklenen galibiyetlerin. Salı günü 3 maç berabere biter iken, Çarşamba günü kimse berabere kalmadı. Manchester United'ın evinde berabere kalması, diğer takımlar için iyi değildir. Bursaspor'a yazık olmasa bari...

0 yorum: