12 Eylül 2010 Pazar

4-1-2-1-2 ve Beşiktaş



Maçdan 1-2 gün önceden Bobo ve Nobre'nin aynı anda sahada olacağı söylenmeye başladığında "Bobo'yu aldı sola koydu eşşeoğlueşşek" Vol III geliyor, Tigana ve Denizli'den sonra Schuster de deneyecek diyorduk ki; sahada apayrı şeyle karşılaştık. Çift santrafor Nobre-Bobo ve arkalarında Nihat. Orta sahada sol iç Necip - sağ iç Guti ve arkalarında Ernst. Orta sahanın üstüne kelime söylemek gereksiz. Guti diye bir sanatçı, Ernst diye bir savaşçi var. Bir de yanlarında bizim evlat Necip. "Complete Midfielder"? peh. Övmeyeceğim zira nazardan fena korkmaya başladım.

Sistem gereği beklerin katkısı çok önemliydiki defansif olarak hatalar olsa da Ekrem ve İsmail bu maç için günü kurtardılar. Ekrem'e bir şey demiyorum, bu saatten sonra yapacağı şeyler bellidir zaten ama İsmail'e depolamamız gereken şey "güven". İlk günkü özgüveni yok ve çok belli oluyor. Tribündeki homurdanmalarımızın da bunda etkisi olmuştur. Umarım toparlarız beraber. Ferrari bu sezonki en iyi performansını gösterdi desek yeridir. Toraman klasik bombalarından birini patlattı ki Vittek direğe takıldı o pozisyonda. Toraman'ın en az riskle verim sağlayacağı mevki sağ bekdir demeye çok yakınız artık. Tabata yanılmıyorsam 4. asistini yaptı ligde. Nobre ve Bobo şimdiden 3'er gole ulaştı. Guti gözlerimizin pasını sildi. Quaresma'sız Beşiktaş'ı bekleyen aç çakalların ağzının payı verildi.

Bu konuda Schuster'in bilinçli veya bilinçsiz oyuncu koruma hamlesi de güzel oldu. Quaresma'nın mevkisinde kim oynarsa yazık olacaktı. 2 gol atıp 3 asist yapmadığı sürece "Quaresma'yı bu mu yedekleyecek?!" denecekti. Schuster o mevkiyi kaldırarak kökten çözdü olayı. Hoca'ya ısınma sürecimiz oldukça verimli geçiyor. Seviyoruz Schuster'i.

Bu arada maçtan önce Twitter'daki Beşiktaşlı ekiple buluştuk Kazan'da. Hatta onur konuğumuz da bize eşlik etti. Bir anda kendimi Itır Esen'in yanında kendisiyle konuşurken bulunca heyecanlanmadım değil. Gittiğimde onu görmeyi beklemiyorduk açıkcası. Güzel oldu ama. Sonuçta eğlenceli geçti, bayağı memnuk kaldık. Önümüzdeki maçlar ve özellikle Hentbol maçları için sözleştik. Oradaki herkese selamlar.

Not: Üst taraf, üst taraf; YETER ARTIK üst taraf. Tüm stadın enerjisi çekliyor yemin ediyorum.

0 yorum: