20 Eylül 2010 Pazartesi

Büyüklük Analistleri Beri Gelsin


Geçtiğimiz sezon "geride oynayan" Beşiktaş hakkında "Büyük takım böyle mi oynar, Beşiktaş'a da bu yakışır, Beşiktaş anca böyle oynar yeaeae"cılar, üstteki istatistiklere bakın; uykularınız kaçsın e mi. Son 10 yıllık dönemde ağızlarından düşürmedikleri "büyüklük" geyiğini kişilere-günlük verilere bağlayanlar, ağzından salyalar saçan başkanları ile mutlu mesut yaşasınlar.

Sahada oyun olarak -tabii ki- her takımın taraftarı büyüklüğüne yakışır bi' şekilde önde oynayan ve sahada ezilmeyen-ezen takım ister. Ama olmadı mı küçüklüğe yaklaşmak nedir ki? Bunu geçtiğimiz zamanlarda bir kısım angutlara anlatamadık. He, şimdi çıkıp "Fenerbahçe küçük takımdır" derseler samimiyetlerine inanır eyvallah derim de; nitekim Fenerbahçe'nin adı konulamayan büyüklüğeaöö.

11 yorum:

t_okan dedi ki...

"nitekim Fenerbahçe'nin adı konulamayan büyüklüğeaöö."

puhahaha

bıraksınlar bunları, geçecekler bunları. Kim nerde oynuyormuş bu maç görüldü! Büyüklük gibi bi derdimiz yok ama bize bunu söyletiyorsunuz.. Dünyanı .. yaptırtma fenerli! :D

A . A dedi ki...

bravo beşiktaş'a en çok yan pası sen yapıyorsun..ibrahim üzülmez'in sağ ayağıyla yaptığı ortalar o kadar etkiliydi ki dün akşam.. nasıl korktuk anlatamam.

aykut kocaman ve takım dün akşam bir seçim yapmıştır. 1-0 öndeyken geriye yaslanıp kontraataklarla gol bulmayı denemişlerdir.

bunu denseren topu tabiki rakibe veririsin.

size önceki senelerde küçük takım gibi oynuyorsunuz dedik. sağ açığınız ekrem dağ idi kadıköy'de. ibo ile ismail arkalı önlü oynadı kaç maç?

ve öne geçtiğinizde değil. maç 0-0 iken 1-0 iken bile hücumu düşünmeyen bir takımınız vardı. ve bu yüzden bi de haklı olarak küçük takım gibi oynuyosrunuz dedik.

hatta siz de m. denizli'ye tezahürat yazdınız bunu gördüğünüz için "korkma" ana temalı.

geçen sene inter barcelona'yı elerken korkak oynamadı. mourinho aklındaki taktiği uyguladı ve başarılı oldu. eminim ki o maçta 500 pas yapmıştır barcelona.

ama dünden beri söylüyoprum bu postlarınız nedeni niang, dia ve alex'tir.

çok değil 1'er tanesini atmalıydılar.

her neyse, böyle oynadığınız sürece kimse size büyük değilisniz demez.

ama ne zaman ki orta sahada ekrem dağ, ismail, fink ve ernst'i görürüm yine aynı şeyi söylerim.

ger,çi post'a ve altındaki yorumlar için düzeyli bir cevap oldu. bu yüzden düzeyi seviyenize indirip bitireceğim :



beşiktaş büyüklüğünü de gösterdi taraftarınız "yine" saygı duruşunda.

A . A dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Bay Kerahet dedi ki...

hala 2-3 isim verip aynı muhabbeti yapıyorsunuz. ekremmiş-ismailmiş vesaire. neyse, mesaj asıl gereken yere gitmiş siz alınmasanız da olurdu.

A . A dedi ki...

yorumda yine, posta yakışır bir üslup. herkes okusun diye post yaz. sonra "mesaj istenilen yere gitmiş siz alınmasanız da olur"

mesaj yanlış diyorum, istenilen yere gitmiş diyorsun.

unutma sevgili blog sahibi

postu yazarken de altına yapılan yorumlara yorum yaparken de unutma
burayı okuyup değer verip ve emek verip bir fikir söyleniyorsa kıymetini bil bence.


ve "Şimdi derin bir nefes al ve yazmaya başla."

A . A dedi ki...

sinirim geçmediği için son bir yorum yazıyorum:

nisan ayında hani şu bilica'nın kazı yaptığı maç. ikinci yarı beşiktaş'ın topla oynama yüzdesi 65.

ama maç boyunca keleyi bulan tek şutu penaltı.

beşiktaş'a geçen sene veya daha öncesinde "küçük takım gibi oynuyor" yakıştırmasını pas yapmadığı ya da topa sahip olmadığı için yapılmadığını anlatmak için yazıyorum

beşiktaş küçük takım gibi oynadığı/oynatıldığı için küçük takım gibi deniyordu.

yoksa dünle bugün arasında çok da fark yok istatistikler açısından.

Bay Kerahet dedi ki...

yahu hocam siz anlamıyorsunuz beni. birtakım insanlar "küçük takım gibi oynuyorsunuz" demiyordu: KÜÇÜK TAKIMSINIZ O YÜZDEN BÖYLE OYNUYORSUNUZ diyordu ben onlara yazdım.

3-5 günlük şeylerden böyle saçma tespitler yapıyorlardı, ben de onlara bi-iki şey yazdım. size yazmadım diye o yüzden diyorum. yoksa tabii ki siz okuyun yorumlayın başımızın üstüne. ama asıl kastettiğim sizin gibi düşünenler değil. neyse.

Çağrı dedi ki...

Bugün basında hakim olan maçın ilk 20 dakikasını ve ikinci yarının tamamını görmezden gelerek 25 ile 45 . dakikalara sıkışmak dar bir hayat görüşünün futbol sahasına yansıması olması gerek, Fenerbahçe'nin kaleyi tutan şutu yalnızca 3. Kaldı ki yediğimiz golde organize değil tamamen kendi hatalarımızla kalemizde gördüğümüz gol. Maç boyunca biçilen Quaresma'dan, Fenerbahçe'nin golünden önceki faulden, ilk yarıda yaşadığımız 2 oyuncunun sakatlanması şanssızlığından bahseden yok. Vay efendim fenerin pozisyonları gol olsaymış. Ya daha ilk dakikalarda Nobre ayağını uzatabilse, ya da bir sonraki pozisyonda Quaresma bir adım geride olsa veya İsmail Köybaşı kendi vursa, ya İbrahim Toraman bomboş pozisyon topa absürt bir kafa vuruşu yapmasa, ya Quaresma'nın volesi girse ya bir sonraki pozisyonda Bobo sert bir vuruş tercih etse, ya son dakikada Bobo topa basmak yerine tek top Quaresma'yı görse, halamın bıyığı olsa...

Adsız dedi ki...

Sözde tarihinin en iyi beşiktaşı, 1 puanı penaltı ile kurtardık diye göbek atmadıkları kaldı.

Niang ve alex de hata kolay pozisyonları atsalardı. Yine büyük beşiktaş tarftarı başkanına küfrediyor olacaktı :))))

Bay Kerahet dedi ki...

@ adsız?

tarihin en iyi beşiktaşı?

kim kandırıyor olm sizi? aksfalksgasaf

jeankier dedi ki...

Sevgili A.A. son senelerde Fb nin BJK ya karşı, özellikle de kendi sahasında büyük bir üstünlüğü söz konusu. Fakat bu hafta oynanan maçta ikinci yarı bjk nın maçı domine etmesini fb nin 1-0 önde olmasına bağlamak doğru olmaz, fb derbilerde son 10 senede geri çekilmemiştir gol attıktan sonra, bir bjk lı olarak söylüyorum bunu.. bunun yanında ikinci yarıdaki bu olayı 1-0 önde olmaya bağlarsak, beşiktaş ın ilk yarının son 20-25 dk sındaki verilen 4-5 net gollük pozisyonu da kaleci sakatlığı veya hayatında sağ bek oynamamış bir sol beki, sağ bek oynatmak ile açıklamak lazım ki bence bu da doğru değil.
Şu noktayı kaçırmamak gerekli, fb uzun senelerdir görülmemiş şekilde bjk yı engellemek adına kadrosunu şekillendirmemiş, ben bile (bu takımın taraftarı olarak) bjk ya bu kadar inanmiş değildim maçtan önce. Stoch yerine dia tercihi bunun en açık kanıtıdır. Formda cenk yerine hakan ve necip yerine uzun zamandır oynamamış marco ile başlamak da enterasan seçimler arasında.
Bütün maç için tek bir spot seç dersen eğer, schuster in elinde olmayan sebeplerden dolayı 2 oyuncusunu değiştirmesi sonucunda tek müdehale hakkı ile maçı beraberliğe taşımasıdır. Unutmamak gerekli ki emre fb için çok önemli bir oyuncudur, belki alex ten bile önemli, 2. Yarı çıkması, çıkmak zorunda kalması schuster in elini inanılmaz derecede kuvvetlendirmiştir. Eminim ki emre oynasaydı bu pas oranı yakalanamazdı.