19 Eylül 2010 Pazar

Guti Haz. Böyle İstedi || Fenerbahçe 1 - 1 Beşiktaş


- Fenerbahçe'nin oyun planında "taraftar" var. Evet taraftar. Rakibe baskı için, kendine destek için, hakem için, her şey için. Fenerbahçe'nin ilk golü atması ve devamını istemesinin nedeni bu. Çünkü, gole kadar Beşiktaş kontrolünde geçen maç, bir anda tersine döndü. Normal bir kanat ortasına eli ayağına dolaşan kaleci, savunma derken gol olan top. Tedirginlik yaratıyor orada taraftar. Maçın gerisi de devre sonuna kadar böyle gitti.
- Devre arası Beşiktaş için hayat öpücüğünden de fazlası idi.

- Fenerbahçe adına kırılma anı Emre'nin oyundan çıkması idi. Emre, İtalya Ligi'nde oynadığı maçlarda bir şey öğrenmiş. Oyunu, gerekli olduğu hatta daha fazlası kadar sertleştirip, sinir harbine çevirmek. Bu arada da oyununu oynuyor. Emre çıkınca ve oraya da M.Topuz girince de Fenerbahçe orta sahası sünger gibi yumuşadı tabii.

- Guti'nin paslarını anlayabilecek olan adam Bobo. Dikine koşuyu yapabilen bir isim. Nobre ise bu yetenekten çok uzak.

- Q7 çok güzel oynadı. Takımı zaman zaman o tek başına ileri taşıdı.

- Issiar Dia ise Fenerbahçe adına en önemli isimdi. Çünkü, karşısındaki rakibinden hızıyla ve fiziğiyle öne çıkarak Beşiktaş defansını çok zorladı. Çok da pozisyona girdi.

- Niang, bugün çok tekme yedi. Ama pozisyonlara da girdi.

- Guti Haz., savunma arasına dikine öyle toplar attı ki, Nobre anlayamadı bile. Nihat'tan bahsetmiyorum. Penaltıyı kötü attı ama sert vurduğu için girdi. Maçın Q7 ile beraber Beşiktaş adına ileri götüreni idi.

- Fenerbahçe bugün hücumu, özellikle Alex çıktıktan sonra, Dia - Stoch - Niang'a bırakıp ortayı süpürücü bir 3'lüye bıraksaydı orta sahaya kadar çıkan Beşiktaş savunması çok zorlanırdı.

- Nihat Kahveci'nin bugün sağda gösterdiği performans, kusura bakmayın performans demek zorundayım, 36'sındaki İbrahim Üzülmez'in hayatında ilk kez "sağ bek" oynadığı performansın yanında re-za-let.

- Volkan iyileşmeden kaleye geçmemeli.

- Hakem, sertliğe çok müsamaha gösterdi. Özellikle; Aurelio'nun ve Zapo'nun pozisyonunu kartsız geçmesi hataydı.

- Fenerbahçe, bu sezon oynadığı bütün resmi maçlarda sadece 2 galibiyet aldı. Antalyaspor ve Manisaspor. Diğerlerini kazanamadı.

- Beşiktaş ve Fenerbahçe ilk kez ligde berabere kaldı.

- Beşiktaş'ın kalecisi Cenk Gönen'dir.

- Fenerbahçe'nin oyun planındaki taraftar, bugün maçın sonlarında yerini 2250 Beşiktaş'lıya bıraktı. 70'den sonra sadece onların sesi duyuldu.

Sonuç olarak bol uzatmalı da olsa, sakatlık da olsa güzel derbi idi. Beşiktaş adına Niang'ın golünden devreye kadar korku filmi, gerisinde ise "gol ha geldi ha gelecek" şeklinde geçen bir maçtı. Fenerbahçe'yi de hala çözemedim.

1 yorum:

jose dedi ki...

farktan kurtulduğuna şükretmiyorsun da...