16 Temmuz 2010 Cuma

Beşiktaş 3-0 Vikingur | Dün Gece





Schuster'in Beşiktaş'ını canlı gözlerle izledik sonunda ve olumlu sinyaller gelmeye başladı.

En arkadan, defanstan başlayalım; Tabii ki en çok göze batan şey defans hattının ortasaha çizgisi civarında kurulmasıydı. Geçen sene Beşiktaş'ın yarı sahasında çevirilen toplar artık rakip yarısahaya taşındı. Rakip güçlü-güçsüz farketmez, Şeref Bey'deki maçlar bu "çizgi"de gerçekleşecektir büyük ihtimalle. Schuster'i tanıdığımız kadarıyla bu böyle olacak.

Toraman-Sivok ikilisi teker teker baktığımızda iyi oyuncular. Ancak ikisi bir arada yürütmeleri zor. Yanlarına bir adet sağlam duran stoper lazım ki o da Matteo Ferrari. Bazı kişiler Ferrari'nin sakatlığı olduğunu ve gönderileceğini söylese de Ferrari bu takıma şart oğlu şart. Erhan Güven iyi bir yedek olacaktır, As olaraksa en zayıf halkalardan biri. Hücum konusunda sıfır.

Bu sistemde oynayacaksa takım, Allah Ernst'e kolaylık versin. Dün tek önlibero Ernst arkayı temizlemek ve ortasahada basit oynamakla görevliydi. Hatta çoğu zaman Delgado yanında durdu, arkadan oyun kurması gerekti. Rakip saldıramayan takım, ancak saldırabilen takım geldiğinde Ernst x 2 = ortasaha olmak zorunda kalabilir. Tabii sağ kanatın boş kalması da önemliydi bu konuda.

Hücum hattına gelecek olursak Bobo-Nihat bence oldukça iyi bir ikili. "Beşiktaş'ın çocuğu" geri gelecektir bu sezon. Böyle bir açılış yakıştı ona. Bobo ile uyumları gittikçe artacak, takımla beraber oturacaktır. "Geçen sene de berbardiler" demeyin, paralel oynamak farklı, önlü arkalı oynak apayrı bir şey.



Quaresma... İlk maçtan farkını koydu ortaya. Şeref Bey'de Numaralı tribünü dahi ayağı kaldıran isim oldu. Topu ayağına aldığında söylenen bestelerin sesi azalıyor; herkes dikkatle izliyor. Tamam, osursa alkışlayacak kıvama geldik taraftar olarak belki ama heyecanlandırıyor işte. Zamanla biz ona, o bize alışacaktır. Taraftar isteğiyle kullandığı penaltı gol olsa bir de çok çok daha iyi olurdu belki.

Dünkü sistemde sağ kanat dışında aksayan bir yer yoktu aslında. Erhan'ın yerine Ekrem oynasa daha etkili olurdu ki oyuncu değişkliğinden sonra fark göründü. Bir de sağ açık oyuncusu tabii. Tabata sağ iç-kanat gibi ortaya yakın oynadı. Takım 10 kişi oynasa çok da farklı olmazdı sanki.

Olumlu sinyaller aldık genel olarak. Tribünler de mükemmeldi. Bu maçda bu kadar kalabalık beklemiyordum ama 30.000 vardı dün. Umarım devam eder.

0 yorum: