27 Haziran 2010 Pazar

İlhan Eker & Giray Kaçar


2007 - 2008 sezonunun en dikkat çeken takımı Gençlerbirliği II yani Gençlerbirliği Oftaş idi. Cavcav'ın, "Rezerv Lig gelsin" isteğine bir türlü sıcak bakmayan federasyona inat alt liglerden her sene bir kademe atlayarak gelen Oftaş'ın iskeletinde yer alıyordu İlhan Eker. Partnerini de tanıyorsunuz Giray Kaçar.

Bizim blog yazarlarından Busker'in menajerlik oyunlarında gözdelerinden birisiydi İlhan Eker. Giray'ı da severdi. Hatta aklına geldikçe 2'sinden birisini de Galatasaray'a isterdi. İlhan - Giray ikilisi tandemde beraber oynadı Oftaş'ta. Oftaş'ın yapısı değişmedi, iskeleti bozulmadı üst liglere çıkarken. Arkada bekleyen, yaslanan, pas yapan ve bir açıkta golü bulan bir ekip Oftaş. İlhan - Giray ikilisi de yıllar boyunca bu yaslanan takımda beraber oynayarak geldi lige. Giray'ın Gençlerbirliği'nden sonra Trabzonspor performansına bir şey koyamaması bu yüzdendir biraz da. Trabzon, geride bekleme adına iyi bir ekip olmadığından burada aksadı Giray. Ama, dikkat ettiyseniz son Fenerbahçe maçında da Trabzonspor adına sahada top oynadığını gördüğümüz 3 isimden birisi de Giray idi. Çünkü, O'nun istediği tarz futbol oldu. Takım çekildi, bekledi ve o süpürdü Onur ve Egemen ile beraber. Her topta elbet ayağı oldu.

İlhan
ise Oftaş'tan asıl Gençlerbirliği'ne döndüğünde ilk sene küme düşme derdi yüzünden açık oynayan savunmada kötüydü. Takım kötüydü aslında. Bu sene Doll ile takım savunması düzelince İlhan da gayet iyi performans verdi. Bir önceki sezondan 15 gol az yedi Gençlerbirliği. Bu rakam Galatasaray'ın yediği gol ile aynı rakam olan 35.

İlhan özetle şu; Fenerbahçe'nin savunmasını kendi sahasına çektiği, oyunu kendi yarı alanında kabullendiği bir çok maçta veya bir çok anda Bilica'nın yerine oynar. Keser, süpürür. Lugano ile iyi tandem olur bu anlarda. Ama Fenerbahçe'nin 1.stoperi olur mu? Zor. Ama olur. Takım sıkışınca top kullanabilir de. Duran topta gol kazandırabilir de. Savunmaya yaslandığında ise evet takımın as stoperi olur. Uruguay gibi oynarsa Fenerbahçe, Lugano - İlhan Eker harika olur.

0 yorum: