28 Nisan 2010 Çarşamba

Beşiktaş 1-0 Bursaspor (A2 Ligi) / ÖZKAYNAK GELECEĞİMİZDİR!




Beşiktaş tribünlerinde bir dönem bir pankart vardı. "Özkaynak Geleceğimizdir, Geleneğimizdir". O gelenek "Beşiktaş'ın Gol MetAliFeyYASI" zamanından sonra "tam olarak" gösteremedi kendini belki de.

Biz 20 yaş ve altı Beşiktaşlılar için, yani o dönemleri çok da net bilemeyenler için hep bir peri masalı gibi gelirdi altyapı. Küçükken futboldan değil tuttuğumuz takımdan anlardık. Büyüdük, bu sefer futboldan anlamaya başladık. Ve altyapının önemini de kavradık. Ancak altyapı bizim için kendini gösteren birkaç gençden ibaretti. Son yıllarda bir de Ümraniye'ye hapsedilen gençleri bildik. U-21, U-17 gibi alt yaş kategori Millî Takımlardan tanıyorduk gençleri. Ara ki bulasın her hafta izleyesin. Israrcı olduk, altyapı maçları İnönü'de oynansın dedik. Gençler atmosfer görsün, atmosfere alışsın dedik. Bu konuda içeriden en baskıcı isim Yemen (Ekşioğlu) Abi'miz oldu. Ve malum gün geldi çattı, Beşiktaş A2 takımı İnönü'de taraftarının önünde sahaya çıktı.

Takım hakkında genel olarak söyleyeceğim bu geçlerin çoğu A takımdaki bazı abilerinden çok daha iyi top tekniğine sahip. Yer tutma, pozisyon alma, Fiziksel gelişim, Kolay futbol gibi konularda da zamanla gelişmeleri kaydıyla oldukça umut verdiler. Hem Bursaspor, hem de Beşiktaş A2 takımlarınde göze batan adamlar vardı. İsim vermek teker teker zor. Özellikle Bursalı gençlerin zaten isimlerini bilemiyorum.

Beşiktaş'da sağ ve sol kanatta Erkan Kaş, defansta 2.10'luk Atınç Nukan.

Bu iki isimi tarihe not düşelim. Hani olur da 5-6 sene sonra bu blog hâlâ hayatta kalırsa "ben demiştim" diyeceğim.

Maçı Beşiktaş Ali Kuçik'in golüyle 1-0 kazanmasını bildi. Daha önemlisi A2 gençler taraftarla tanıştı. Destek nedir, taraftar nedir görmeye başladılar. Pozisyonlarda hata dahi yapsalar alkışlanarak özgüven nedir gördüler belki de.

Neyse, güzel bir gün oldu. Işıl ışıl gençlerimize kocaman bir MAŞALLAH diyelim.

Bu arada Batuhan Karadeniz... Bir ara değineceğim ona da.

4 yorum:

Ali Ece dedi ki...

Çok güzel bir gündü, uzun zamandır bu kadar iyi hissetmemiştim
pankart zaten Beşiktaş kısaca, dedemden miras olan...

stalker dedi ki...

pankartın yapımına katılamamıştım; şairler parkı'ndan marmara, askapuska'dan oneblood ve birkaç arkadaşımız yazmıştı. stad güvenliğinin işgüzarlığı sonucu kayboldu maalesef..

a2 seyirci gördü demişsin de, sene başındaki gs maçını da inönü'de oynamışlardı. şimdi linkiyle uğraşamıycam, blogda bunla ilgili bişeyler karalamıştım:)

erkan kaş yetenekli fakat onunla ilgilenen düzgün kişiler olmazsa serdar özkan gibi olur. zaten aynı tarz ve mevkiyi paylaşıyorlar. oyun içindeki sorunları bile aynı hatta.

bi de bizim sol bekin kornerleri şahaneydi. sırf korner kullansın diye a takıma alırım valla..

batuhan'a ise hiç değinme. koca bi sıfır kendisi.

Adsız dedi ki...

boşu boşuna şu takımı 1 sezon boyunca inönü'den uzak tutular.

Bay Kerahet dedi ki...

zaten bizm stadda kaybolan pankartların haddi hesabı yoktur. son sivas macında da acılır acılmaz kaybolan pankart var.

bir de sol bekin korlerleri hatırladım evet. ilk korner tello gibi kullanıldı ön direğe tırstım da sonradan guzel kesmeye başladı.