25 Nisan 2010 Pazar

Beşiktaş'lı Asena Özkan'dan İki Yazı





Kendisi Beşiktaşlıdır bildiğiniz gibi. Kendisi buna "Beşiktaş'a sempati ile bakmak" der. 2004'de Beşiktaşlılığı bıraktığını açıklamıştır. Bunu da hiç anlamam zaten. Takım tutmak nasıl bırakılır? Neyse, 2004'de yazdığı yazıda haklı noktalara değinmiş olabilir. Ancak 100. Yıl Şampiyonluğunun şaibeli olabiliceğini ima edecek kadar da alçalmıştır aynı yazıda.

Gelelim bugüne:

Bakınız burada geçen haftaki Fenerbahçe maçından sonra yazdığı yazı var. Belki de makul bir spor adamı gibi davranıyor diyebilirsiniz. Beşiktaş'ın fubolunu eleştiriyor sadece. Ne Fenerbahçe'nin ahlaksızlığı hakkında bir kelime ediyor, ne de hakem hakkında bir şeyler diyor. Sadece "hata" yapmıştır gibisinden kapatıyor konuyu. %80 oyun, %20 hakem ve futbolcuların davranışları. Fenerbahçe tarafının "küfür gibi" hareketlerinden eser yok.

Burada ise Sivasspor maçı ardından yazdığı yazı var. İlk cümleden başlıyor taraftar böyle yaptı, küfür etti zart zurt. Araya bir iki Necip, Rıdvan, Tabata katıyor. Ssnra tekrar Beşiktaş camiasına giydirmeye başlıyor. % 80 saha dışı olaylar, %20 hakem. Şimdi gel de beni samimiyetine, Beşiktaşlılığına inandır Sayın Asena Özkan.

Ama haklısınız. Bu ülkede karşındakini aşağılayacaksın, ezmeye çalışacaksın, indireceksin adeta. O ne kadar aşağı inerse sen o kadar yüksekte görünürsün. Ama bunları yönetim-futbolcu-taraftar bazında birleşip yapmaz isen; sadece taraftarın net olarak küfür ederse köşelere, manşetlere taşınırsın.

Geçiniz!

Yukarıdaki fotoğraf da Radikal arşivlerinden. Aslında ben de o gazeteye "sempati ile bakardım" da artık bıraktım. Bir ara "Elveda Radikal" diye bir yazı yazarım olur biter.

2 yorum:

stalker dedi ki...

yanardöner bir adamdır asena özkan. bir dediği bir dediğini tutmaz ama üst perdeden ders vermeye pek bayılır. küfrettiğimi medya kaşarlarından tek farkı entel gözükmesi. başka da bi numarası yok. etrafta kendisi gibilerden bolca var..

Şairler Parkı dedi ki...

Beşiktaş yazarlarının büyük bir kısmında olan huy var Asena Özkan'da. Objektiflik ayağına giydir ulan giydir mantığı. Yalan yanlış yazsınlar, at gözlüğü taksınlar diye bir derdimiz yok. Ancak olan bitene her seferinde aynı tavırı takınmak yakışıksız. Asena Özkan, Stalker'in de değindiği gibi entellik meyvesinden yiyor.

Beşiktaş'ı bıraktım diyen adam, Beşiktaş'ı yazarak para kazanıyor.

Ege