27 Nisan 2010 Salı

Onur Recep Kıvrak


Bazı adamlar veya bazı takımlar vardır. Top onların bulunduğu yere gelince izleyenleri rahatlatır. Mesela Puyol. O top oraya gelince Puyol o topu kurtarır. Mesela Buffon. O top mucizevi bir yer olmazsa elinde kalacaktır. Mesela Lucas. O önündeki adamı geçecektir. Elbet o top adama gitmeyecektir. O top bu adamlar varken başkasının olamaz. Mesela Caner. O top asla bir Galatasaray'lıya gitmeyecektir. Mesela Leo. Allah koruyor kaleyi. O değil. Bunlara bir de Onur Recep Kıvrak eklendi dün benim için. Leo veya Caner gibi değil. Diğer isimler gibi eklendi.

Dün Onur Recep Kıvrak'ı kalede görünce hiç bir Es-Es atağında gol geliyor diye izlemedim. 10 kişi kaldıkları dakikadan sonra bile. Yer tutuşu harika. Çizgide kalmıyor. Açı kapatmasını, topa çıkmasını biliyor. Poz vermek için değil de top tutmak için uçuyor. Kalesinde çok çok rahat bir görüntü veriyor her pozisyondan sonra. Ama gerçekten bir rahatlık sergiliyor kalede. Göstermelik değil.

Ceyhun Gülselam gibi Onur Recep Kıvrak'ta Ersun Yanal imzası taşıyan bir transfer. Gel gelelim Ceyhun gibi onu da neredeyse hiç oynatmadı Yanal. 400.000 Euro'ya Karşıyaka'dan alındı. Tolga Zengin'in bile yedeği oldu. Tony Sylva'nın da arkasında kaldı. Ta ki bir gün Trabzonspor'un efsane kalecisi Şenol Güneş'in yine takıma gelip çok iyi bir kaleci yaratmasıyla sonuç verecek olan hamlesine kadar...

Teknik direktörler, futbolcuyken kendi mevkiilerinde oynadıkları yerde oynatacak iyi adam bulamazlar kolay kolay. Mesela Gerets asla bir sağ bek bulamadı. Kalli'nin 2 ayda yarattığı Uğur Uçar'ı çıkartamadı. Çıkarttığında da "bu maçta oynar mı" dendi zaten. Mesela Van Basten. Rusya maçında Van Nistelrooy yerine Huntelaar ile çıkması sonu oldu. Mesela Neeskens - Rijkaard. Tamam tamam. Bu ikili biraz afaki kaldı...

2 yorum:

Anıl Kıral dedi ki...

Bu kaleci bizden çıkmadır. ( Karşıyaka ) Hayatımda Karşıyaka'da top oynayan en sevdiğim ve en iyi oynayan kalecilerden birisidir diyebilirim. Bu adamı satmakla büyük hata ettik aslında ama tek dileğim Ömrü boyunca umarım başarılı ve kişilikli bir futbolcu olur.

Great White dedi ki...

En az şampiyonluk kadar büyük önem taşıyan bir kazanım oldu bizim için Onur..

Bu yazıyı da fazlasıyla hak ediyor zaten..

Eyvallah..