9 Mart 2010 Salı

Bıktıran Futbol Klişeleri || Yeni Zidane


Bıktım arkadaş bundan. Bıktım yahu. İllallah artık. Kardeşim yıllardır her topa vurmasını bilen Fransız'a yeni Zidane denmesinden Zidane bıktı, yazanlar bıkmadı.

Önce bu iş Samir Nasri ile başladı yanılmıyorsam. Cezayirli ve topla nasıl oynanacağını bildiğinden hemen Zidane dediler. O ne oldu? Arsenal'a gitti. Hiçbir şey olamadı. Bu adam yeni Zidane ise Arda bunla top diye oynar.

Ardından Karim Benzema'ya dediler bunu. Kuzey Afrika kökenli diye, saçı kısa diye, teknik diye Karim'e de Zidane dediler. Neresi Zidane yahu. Mevkiileri bile aynı değil.

Franck Ribery var tabii. Kardeşim siz hiç 5 dakika arayla Gökhan Zan, İbrahim Toraman ve Koray Avcı'dan peşpeşe kontrolsüz müdahaleler görüp taç çizgisinden dışarı kadar uçan Zidane gördünüz mü? Göremezsiniz. Çünkü o sadece Ribery. Adam rüzgarın oğlu. Bir ara Fransız'lar da heyecan yaptı bu konuda. Ama olamadı tabii. 2006'da o da Zidane'nın yanında bir figürdü.

Yoann Gourcuff var en son. Kabul edelim mevkiisi felan tutuyor. Fizik açısından da iyi, tamam. Top kullanma konusu da tamam. Hatta O'nsuz Bordeaux mütemadiyen morarıyor ama yeni Zidane felan değil. Gourcuff sadece. 3-4 seneye insanlar yeni Gourcuff arayabilirler ama bir Zidane olması için 15 sene hep kendisinden sözettirmeli Fransız futbolunda. Ribery'den, Anelka'dan, Henry'den değil.

Bir de en son Hernanes çıkmış. Vallahi Fotomaç yazmış. Sao Paolo'lu Hernanes hemde bu. Lan adam Brezilya'lı. Gitsin yeni Kaka', yeni Bebeto, yeni Ronaldo, yeni Socrates felan olsun.


Yeni Zidane yazmayın. Gelmez yeni Zidane felan. %75'i Afrika göçmeni olan siyahi futbolculardan kurulu, bu yüzden de fizik gücü ön planda tutup, sıfır teknikle oynayan futbolcuların olduğu bir ligde, topa vurmasını bilen her adam Zidane değildir. Yeni "Thuram", yeni "Petit Konuşur", yeni "Pires", yeni "Barthez"ler bulun yahu. Ayrıca Domenech gitsin kurtulsun Fransız futbolu...

Bir de bu var tabii bonus olarak...

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

En güzeli bonusmuş vallaha, yalan yok. :D