20 Mart 2010 Cumartesi

Bayern Münih'i Skibbe



Michael Skibbe'nin oyuncu değişiklikleri ile bir maçı, hem de Bayern Münih maçını, hem de 85.dakikasına 1-0 yenik girdiği maçı çevirdiğini söylesek kimseyi inandıramayabiliriz. Ben de inanmazdım. Lakin canlı canlı Trt-3 ekranlarında şahit oldum. Tabii bunda David Alaba'nın payının, Daniel Van Buyten'in yerine zorunlu da olsa Hamit'in girmesinin de payı var. Ama Skibbe maç çevirdi bugün. Hem de Frankfurt ile. Bayern Münih'e karşı.

18 yorum:

SirEvo dedi ki...

83'te soktuğu adam 87'de gol atmış, Skibbe'ye bak sen :D

felix mourinho dedi ki...

75'te oyuna aldığı adam da galibiyet golünü attı.

SirEvo dedi ki...

Aman yarabbi onu farketmemişim. Skibbe'ye bak sen #2 :P

ugur senel dedi ki...

hemit bitmiş yahu ,ikinci gol öncesi topu sacma sapan kaptırması varki evlere şenlik birde bayernin o genc siyahi oyuncusu zaten iki golün tam müsebbibi...

felix mourinho dedi ki...

hamit kadar, halil'in de 2.goldeki harika asistini unutmamalı. harika bir top attı fenin'e. fenin de alaba'yı iyice kadro dışına gönderdi attığı gol ile.

Adsız dedi ki...

Başlık hoş değil ama; konu Bayern olunca hoş görülür be. Beter olsunlar.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Skibbe kadar underrated adam gormedim ben. 15 sene sonra Hiddink gibi kiymete biner Turk Milli Takimi'nin basina gecer.

felix mourinho dedi ki...

@shelbyl

zaten yazının konusu olan şey o. skibbe'nin hamle yaparak maç kazandırması. yoksa skibbe futbolcuların arkadaşıdır. kankasıdır. teknik adam disiplininden uzaktır.

TA dedi ki...

maçı izleyenler 60-70 dakika frankfurtun bayerni ezdiğini görmüştür.sadece goller gecikti.çok pozisyona girdi frankfurt ama atamamıştı.tam futbolun adaleti yok diye düşünürken goller geldi.skibbe'nin disiplinsiz olduğuna hiç katılmıyorum.

felix mourinho dedi ki...

@T.Ç.

galatasaray 2008-2009 devre arası kampında galatasaray'lı futbolcuların kaç gün çift idman yapıp, kaç gün izin aldıklarına bi baksan, bi lincoln olayına baksan skibbe'yi anlayabilirdin.

TA dedi ki...

felix onlar şehir efsanesi. geçen sene bu takım çalışmıyor ondan çok sakat var deniyordu. bu sene takım yine mi çalışmıyor. bu kadar sakat var.her sene böyle garip yorumlar yapılır skorlara bakarak.skor kötü olunca takım iyi çalışmıyor mu yaftasını yapıştırırlar.geçen sene bir disiplinsizlik vardı. ama bu yönetimdeydi!skibbenin yardımcısını(boekamp) neden kovdular hala anlaşılamamış bir vakıa.zaten skibbe almanyada çok seneler alt yapılarda görev yapmıştır.almanlar kendi çocuklarını böyle disiplinsiz bir teknik adama bırakacak kadar aptal değillerdir.

felix mourinho dedi ki...

sakatlıktan yola çıkarak demedim zaten ben bunları. nazi subayı feldkamp zamanında bu takım 12 kişi ankaragücü deplasmanına da gitti. ama hep 90.dakikaya kadar top oynadı. 80'den sonra çok maç aldı o takım. skibbe zamanında 80.dakikaya kadar maç koptuysa koptu yoksa atamıyorduk, çünkü çöküyordu takım. galatasaray geçen sene 80'den sonra skibbe ile hiç gol atamadı. çünkü kaleye gidemediler. bittiler. gerets nasıl takımı çok çalıştırıyor diye takım tarafından altı oyulan, kuyusu kazılan bir adam olduysa bu adam da sevgisi yüzünden gitti.

takımın çalışmadığını bunlardan başka devre arası kampını izleyen levent tüzemen gibi yazarlar da deklare etti defalarca.

skibbe galatasaray için 1 boy küçüktü. Oynatmak istediği oyun göze hoş gelebilir, zaman zaman oynattı da ama bunu lig performansına yansıtamadı. zaten leverkusen'de de rahatlığı yüzünden takım 7.liğe kadar indi. vitrin maçlarında gerçekten üst düzey performansı var. ama bir seride bu kadar değil.

lkrsdn dedi ki...

Arkadaşlar ben Frankfurt'ta yaşıyorum ve malesef bu takımı her hafta sayrediyorum. İnanın bugün bir mucize gerçekleşti, Frankfurt'un bu sezon bu oyunun yakınına yaklaştığı bir oyun bile olmamıştı.

Zaten böyle oynasalar 9. değil, ilk 5'te olurlardı. İlk golü atan 19 yaşındaki Tsomou bu sezon ilk defa oynadı. Diğer golü atan Fenin de bu maç da dahil bu sezon toplam 228 dakika (3 maç bile yapmıyor) oynadı.

Bu oyuncuların yerine sezon boyunca 35 yaşındaki Liberopoulos'u oynattı ve bu adama sadece 1 gol atabildi.

SirEvo dedi ki...

@Romantik Fanatik
Şu yazdıkların doğruysa ( ki deli misin niye yalan yazasın? :) ) demek ki keramet hocada değilmiş. Daha doğrusu şanslı günündeymiş diyelim. :D

lkrsdn dedi ki...

Şans demeyelim de, belli ki kendini gösterebilmek için bu maça çok iyi motive olmuş ve takımı da motive etmiş diyelim.

Borges dedi ki...

Romantik Fanatik: Frankfurt'da yasiyorsun ama Frankfurt'un gerceklerinden bihaber yasiyorsun. Bu takim Dortmund deplasmaninda dortmundu bundan cok daha iyi bir oyun karsisinda yenmistir. Dortmundu dortmund da yenen üc takimdan birisidir.

Ikincisi.. Frankfurt bu sene topladigi puani en son yirmi yilda toplayabilmis midir acaba ? Rekor kirdigini biliyor musun ?

Liberoupulos'u oynatmayacakti da kimi oynatacakti söyler misin ? Amanitidis sezonu kapatmis, Fenin dört ay sakat.. Misal Liberpopulos'un babasinin öldügü zaman yoklugunda koyacagi yedek forveti bile yoktu, gram transfer yapmadan bunu yapiyor bu takim. 500 bin euroluk Schwegler, o kadarlik Maik Franz.. Iste tüm zorlamalri sonucu Halil geldi..

Alalla Frankfurt'da yasiyormus.. nasil yasiyorsun anlamadim hic.

Baskanindan seyircisine tüm Frankfurt bu sezon ortaya konulan performansdan son derece memnundurlar ve Skibbe müthis is cikarmistir. Disiplinsizlik su bu gecmiste kaldi, son derece agresif bir yapiya büründü vs..

lkrsdn dedi ki...

Borges, benimle aynı şekilde düşünmüyor olabilirsin ama fikirlerini daha düzgün söylemeni tavsiye ederim.

Benim ölçülerime göre kendi sahasında Schalke'ye 4-1, Stuttgart'a 3-0 yenilen, kupada yine kendi sahasında Bayern'den yarım saatte 4 gol yiyen, Leverkusen'e 4-0 yenilen, kendi sahasında Köln, Gladbach gibi takımlara yenilen bir takım başarılı değildir kusura bakma.

Ayrıca Frankfurt daha 2007-2008 sezonunda 46 puanla 9. olmuştu.
Şu anda 38 puanı var ve 7 maç kaldı. 46'yı geçsin önce bir de ondan sonra rekordan bahsedelim.

Liberopoulos'un yerine kimi oynatacaktı demişsin? Dün ilk golü atan çocuk sezon başından beri 1 dakika oynatılmadı. Fenin sakat değilken bile çok az şans verildi, hep son dakikalarda oyuna sokuldu.

Bu arada takım kırmızı kart rekoruna gidiyor, bu sene 5 tane kırmızı kartla Bundesliga lideriler. Selim Teber 10 tane, Franz da 9 tane sarı kartla rekortmen durumdalar. Bu nasıl disiplin anlamadım.

Borges dedi ki...

Romantik Fanatik: Senin ölcülerine göre Bayern Münih basarisiz sayilabilir, Frankfurt degil. Ilk devre boyunca topladigi puan son 16 yilin rekorudur. Küme düsmemeyi sezon basi kendisine hedef yapmis takimin Dortmund'u dortmund'da, Bremeni hem iceride hem disarida yenmelerini degil de aldigi pek tabi maglubiyetleri öne sürüp basarisiz demek ne kadar akli bir yaklasimdir orasini bilemem lakin bu takim parasizliktan küme düsme potalarinda gezindigi bir sezonun arkasindan ikii üc belese getirdigi oyuncu haric ekleme yapmadna bu noktaya yani Avrupa Kupasi hayali kurabilecek seviyeye geldi. Bugün Alman basinindan Frankfurtlularin tamamina yakinin beklentisi kümede kalmaktir lakin Skibbe ile "basarisizlik" sonrasi UEFA kupasina gidebilme hayalleri kuruyor.

Bölgesel ligde oynayan bir cocugu as takimina koymadi diye elestiri getirebilme basarisi hakkaten basaridir. O golü atan cocuk kimdir yahu da oynatilmadigi icin sorun oluyor ? Fenin'in oynadigi maclair d abiliyoruz ama kac aydir sakat oldugunu, takimin en iyisi Amanitidis'in sezonu kapattigini, forvetsizlikten yoksun olan takimda Liberopoulos'u neden oynatilmadi sorgulanabilir mi yahu ? adamin babasinin ölümü neeniyle kara kara düsünüldü kim oynayacak diye ? Zira kimse yoktu.. Ne Halil ne Fenin..

Evet kalan 7 mac icrisinde 2 galibiyet daha aldigi vakit senin buraya "Basari" olarak sürdügün en yüksek puanin egale edilecektir, o zaman basarili bulacak miyiz ?

Kosullara bakmali. Takiim kümede kalsin ve hatta 40 puani yakalarsa Skibbe'nin sözlesmesi otomatik olarak uzatilacak maddesi ile sezona baslanildi. Takimdan, takimin kosullarindan, forvetsizliklerinden, Amanitidis,Fenin sakatsizliginda elde kalan tek forvet Liberopulos'un önminden bihaber yorum yapiyorsunuz sonra da ifade düzgünlügü..

Gazete okumanizi tavsiye ederim. Skibbe ile ilgili bu sezon cikan onlarca makaleye göz atin. Agresif oyun yapisi ve bunun sonuclari disiplinsizlige iliskin bir örnek degildir. Terim dönemini hatirlayin yeter.