17 Mart 2010 Çarşamba

Ali Sami Yen Kapanırsa Yedek Statlar


Malum kavganın görüntüleri her yerde. Bazılarında aşağıya düşen arkadaşın öncesinde o bölgede gezinmesi, yatması, küfür etmesi varken bazıları kavga ile başlayıp bitiyor. Neticesinde görüntüler var. Görüntülere göre ceza kuruluna sevkedilen Galatasaray'ın önünde 3 seçenek var. 1.si para cezası verilir. Galatasaray, Sami Yen'de oynar. 2.si seyircisiz oynama cezası verilir. 3.sü ve bu yazının konusu olan saha kapatma cezası veriir Galatasaray'a. 3.durumda oynanacak statlar aslında hatta stat aslında belli. Alternatiflere bakalım;

1- Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu: 10 senedir Galatasaray'ın Kadıköy'de kazanamamasının ardında yatan neden aslında belli. Birebir taraftar baskısı. 11'e 11 değil de 11'e 50011 oynanıyor her maç Kadıköy'de. Bu baskının ortamını sağlamak adına en uygun stat Kadir Has Stadı. Tribünleri sahaya yakın. Kapasitesi Sami Yen'in neredeyse 2 katı. Rakibi baskı altına almak, taç atarken, korner atarken, degaj dikerken dibinizde taraftarlar. En büyük dezavantajı ise zemin problemi ve Kayserispor'un aynı hafta o statta maçının olması. Ulaşım sıkıntısı yok. Raylı sistem var. Biletin Fenerbahçe taraftarınca alınması durumu ise yönetim ve taraftar dernekleri ile halledilebilinir. Tabii bu stat için daha önce Ali Turan meselesi ile kafa kafaya gelen 2 takımın uyuşması ne kadar kolay olur, bilinmez.

2- Trabzon Avni Aker Stadyumu: 2.alternatif. Ama zor alternatif Trabzonspor olması sebebiyle. Lakin taraftar ve atmosfer bakımından avantaj yaratabilecek bir stadyum. Ulaşımı da kezâ mümkün Trabzon çevresinde ve Trabzon'da. Fakat 1 hafta öncesinde Galatasaray'ın bu statta olması bu ihtimali düşürüyor.

3- İzmir Atatürk Stadyumu: Aslında Trabzonspor'un stadından daha çok imkân dahilinde bir stat İzmir. Neticesinde Turkcell Süper Lig'de takımı yok İzmir'in. Kapasitesi pek güzel. Lakin, sahaya taraftar uzak. Galatasaray - Fenerbahçe maçı olması sebebiyle Fenerbahçe'nin de bu stattan oldukça fazla bilet bulabileceğini düşünürsek, 3.bir ihtimal olarak geriye kalıyor. Rüzgar da maçları etkilemekte. Derbi atmosferi olmuyor yani bu statta.

4.sü ve benim aslında favorim olan stat ise biraz ihtimal dışı. Federasyon'un böyle bir kısıtlaması var mı bilmem ama eğer yoksa böyle bir kural, o stat Signal İduna Park. Eski adıyla Westfalen Stadion. Borussia Dortmund'un stadını alma imkânı olursa Galatasaray'ın bi' şansını denesin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

böyle durumlarda stadı federasyon belirlemez mi ?

felix mourinho dedi ki...

2006-2007 senesinde Fenerbahçe'nin, 2008-2009 senesinde Galatasaray'ın, 2004-2005 senesinde Beşiktaş'ın saha kapama cezaları 3 takımın da istediği statlarda oynaması ile sonuçlandı. federasyon karar veriyor ise yine de takımlardan stat ismi veya önerisi alıyordur. çünkü 3 takım da kendi istediği statta oynamıştı zamanında.